Primarul orașului Alcalá de Henares, Javier Rodríguez Palacios, viceprimarul, Miguel Ángel Lezcano și al doilea viceprimar și consilier pentru mobilitate, Alberto Blázquez, au prezentat astăzi, la o conferință de presă, lucrările de îmbunătățire a mobilității și accesibilității în jurul Strada Fernán Falcón.

Lucrările, care urmează să înceapă săptămâna aceasta, vor presupune generarea unui nou itinerar accesibil care leagă accesul pietonal dintre Cartierul Istoric și râul Henares, prin Fernán Falcón stradă, precum și sosirea vecinilor care locuiesc în aceste cartiere.

Primarul orașului Alcalá, Javier Rodríguez Palacios, a declarat că „Astăzi prezentăm o nouă axă pietonală care va conecta Centrul istoric District și râul Henares prin strada Fernán Falcón. Râul este una dintre principalele atracții naturale din Alcalá, care este în prezent renaturalizată și îmbunătățită datorită unei investiții municipale. Aceasta este o acțiune cuprinzătoare, care va schimba total zona: trotuarul este asfaltat și trotuarele sunt renovate pentru a încuraja circulația în ambele sensuri”.

„Continuăm să reformăm Alcalá și cartierele noastre prin acțiuni. calmarea traficului și îmbunătățirea mobilității atât a pietonilor, cât și a vehiculelor. Ne dorim ca vecinii noștri să se deplaseze într-un mod mai confortabil, accesibil și sigur, între cartiere și centru, precum și în legătură cu atracțiile naturale ale orașului”

La rândul lor, Viceprimarul Miguel Ángel Lezcano, a declarat că „continuăm să rezolvăm problemele orașului. Ca urmare a unui management bun, îmbunătățim treptat cartierele din Alcalá, care devine un oraș al viitorului. Această axă va îmbunătăți considerabil legătura dintre Cartierul Vechi și râul Henares”.

Al doilea viceprimar și consilier pentru Mobilitate, Alberto Blázquez, a declarat că „prin această acțiune, vom continuați angajamentul acestei echipe guvernamentale de a promova mișcările pietonilor accesibile, confortabile și sigure, de la cartiere până la Centrul Istoric al Alcalá. În ciuda marii plăci economice pe care ne-au lăsat-o echipele guvernamentale anterioare, cu o datorie de 300 milioane de euro care ne costă alcalá 000 .000€ pe zi, am reușit să investim 100 milioane de euro în aceste două mandate”.

Lucrările , care va începe săptămâna aceasta, va îmbunătăți mobilitatea și accesibilitatea în jurul străzii Fernán Falcón, prin renovarea trotuarelor și reformarea trotuarelor, adaptându-le la reglementările actuale. De asemenea, actiunea include masuri de calmare a traficului in Ronda del Henares, generarea unui sens giratoriu de acces pe strazile interioare cu trotuar inaltat, modificarea traversarii si generarea de rampe accesibile in zonele inalte ale imprejurimilor.

. )Prin execuția acestor lucrări, va continua proiectul de îmbunătățire a mobilității, pietonalizării și implementării unei zone cu emisii scăzute în estul Centrului Istoric Alcalá. Astfel, locuitorii acestei zone vor putea ajunge cu ușurință în centru într-un mod accesibil, incluziv, sigur și atractiv, care încurajează mersul pe jos.

Toate acestea au scopul de a îmbunătăți accesibilitatea și siguranța pietonilor, în special în trecerile de pietoni, îmbunătățește spațiile sigure și sănătoase, promovând o mai bună mobilitate a vehiculelor și a pietonilor.

Pe durata lucrărilor, parcările vor fi permise în vechiul târg pentru atenuarea acestora. efecte.

Acțiunea are un buget de licitație de 900.€ (TVA inclus), care va fi finanțat din fonduri municipale, deși a fost depus la liniile de finanțare MITMA. În plus, are o perioadă de execuție estimată de 6 luni.

La prezentare au participat și al cincilea viceprimar, Teresa Obiol, președintele Consiliului Municipal Sector I, Susana Ropero și vicepreședintele Patricia Sánchez.

Sursa: Nouă axă de legătură între Centrul Istoric și râul Henares prin strada Fernán Falcón