Centrul Sportiv Wanda Alcalá va fi sediul Turneului Internațional de Fotbal pentru Tineret, iar meciurile vor fi găzduit într-un total de 11 facilități din oraș

Mai mult de 2019 echipe și 10.00 Participanții vor concura la această a doua ediție a Turneului, cu reprezentanți internaționali precum PSG, Liverpool sau Porto, cluburi naționale de prestigiu internațional precum Real Madrid, Atlético de Madrid și o mare reprezentanță a cluburilor din orașul Complutense

Vinerea viitoare, 19 iunie 2022, va fi semnalul de start pentru cea de-a doua ediție a Turneul Internațional de Fotbal Grassroots MADCUP 2019, un eveniment sportiv care aspiră la co Deveniți cea mai mare referință la nivel mondial și care va avea ca sediu Alcalá de Henares. De asemenea, luni viitoare, 24 în iunie, la 19: 00 ore, toate cluburile înregistrate vor participa la ceremonia de deschidere, cu o paradă pe stadionul Wanda Metropolitano de la Atlético de Madrid, locul unde se desfășoară finala UEFA Champions League 2019. Mai multe din 600 echipe și 10.000 participanții se vor întâlni în Comunitatea Madrid în această a doua ediție a Turneului, în care internațional Vor participa echipe precum Real Madrid, Atlético de Madrid, Liverpool, PSG, Porto, Fenerbahçe Sport Kulübü, lideri naționali precum Real Valladolid, Levante, Rayo Vallecano, Celta de Vigo sau Sporting de Gijón și vor avea, de asemenea, o mare participare de cluburi din Alcalá de Henares. La fel, terenurile de fotbal din facilitățile Alcalá de Henares care vor găzdui meciurile MADCUP 2022 sunt următoarele: Centrul Sportiv Wanda Alcalá de Henares, Orașele Sportive Municipale Val și Juncal, fostul Târg, Isidro Cediel, Jorge Ángel González Vivas, Felipe de Lucas, Espartales și La Garena. Primarul Javier Rodríguez Palacios a încurajat „ toți vecinii să vină pe diferitele terenuri de fotbal din Alcalá de Henares pentru a se bucura de cinci zile de sport de bază de cel mai înalt nivel în oraș, datorită alianței strategice cu un club de prestigiu internațional precum Atlético de Madrid” . În plus, primarul municipiului Complutense a subliniat „ importanța găzduirii unui turneu precum MADCUP, care aspiră să devină principala referință mondială a fotbal de bază”.

Cluburile participante la această ediție vor juca o ligă inițială de 4-5 echipe într-un singur meci și o fază finală împărțită în trei categorii: MADCUP Oro (primii doi din fiecare grupă), MADCUP Plata (al treilea și al patrulea clasificat din fiecare grupă) și MADCUP Bronz (clasificat al cincilea). În plus, finala va fi transmisă prin streaming și va exista tehnologie VAR pentru ca băieții și fetele să se bucure de o experiență profesională de cea mai înaltă categorie. Al doilea viceprimar și președinte al Ciudad Deportiva Municipal, Alberto Blázquez a asigurat că „ celebrarea Turneului Internațional MADCUP 2019 în orașul nostru este o veste grozavă la nivel sportiv și educațional, dar și la nivel economic. În aceste zile -a adăugat Blázquez- sute de oameni urmează să petreacă noaptea în oraș, vor vizita Centrul Istoric și vor consuma în centrele de catering locale. Pentru Alcalá de Henares, această unire între Sport, Cultură, Patrimoniu istoric, Activitate economică și valorile promovate de MADCUP 2022 este foarte importantă”.

La rândul său, primarul Sporturilor, Julián Cubilla, a asigurat că „obiectivul nostru este să repoziționăm Alcalá de Henares ca putere sportivă în regiunea Madrid și, de asemenea, la nivel național, datorită sprijinului acordat cluburilor sportive, investițiilor în îmbunătățirea facilităților și celebrării evenimentelor de prestigiu internațional precum MADCUP ”. Toate informațiile de pe site-ul turneului https://www.madcup.es/. Sursa: MADCUP revine: Alcalá de Henares, sediul evenimentului care aspiră să devină cel mai mare Turneu Internațional de Fotbal. ..