Consiliul de administrație locală al Consiliului Local al orașului Alcalá de Henares a aprobat cererea de înregistrare a acțiunii pentru construirea unei noi zone sportive și de agrement în cartierul El Olivar , care va fi situat la confluența dintre Bulevardul Pasionistas și strada Honduras. Este o acțiune care are o suprafață totală de 14.244 metri patrati, cu o investitie de 661.815,85 euro (TVA inclus), cofinanțat de Consiliul Local Alcalá de Henares și Comunitatea Madrid prin PIR, și cu o perioadă de execuție de 6 luni.

locotenent secund al primarul și președintele Ciudad Deportiva Municipal, Alberto Blázquez, a declarat că „ noi sper ca Comunitatea Madrid să fie agilă pe tot parcursul procesului de acceptare și validare a acestei solicitări din partea Consiliului Local pentru a o executa cât mai curând posibil ”.

Primarul Javier Rodríguez Palacios a asigurat că „ vom promova construirea unui spatiu de sport si recreere in cartierul El Olivar, o zona rezidentiala recent creata care nu dispune de acest tip de spatii de convietuire in cartier, lucru care pentru aceasta echipa guvernamentala este o prioritate. Datorită acestor acțiuni vom dota cartierul cu spații sportive în aer liber, zone verzi noi și mai bune și spații pentru petrecerea timpului liber sănătos și în familie”.

Acțiunile prevăzute în proiect Acestea includ realizarea unui teren polisportiv pentru practicarea handbalului sau futsalului și a unui teren de baschet și volei, cu finisaje din rășină și iluminat artificial cu lumini LED; construirea unui teren multisport sau baby-sport pentru copii până la 10 ani; o nouă zonă de skatepark pentru copii sub 85 ani; asigurarea acceselor pietonale și noi zone verzi; crearea de zone de activitate și joacă pentru diferite grupuri și grupe de vârstă; și o nouă zonă pentru câini cu coșuri de gunoi pentru deșeurile de câini și o fântână mixtă cu un afiș informativ.

Informatii despre Planul regional de investiții al Comunității Madrid 2021/2025

Comunitatea Madrid a aprobat noul program regional de investiții al Comunității Madrid 2021/2025 prin decret 85/2020, care a fost modificat ulterior prin Decret 85/2020 fixarea anuităților 815-2026. Cu data 16 Februarie 2020, Plenul Consiliului Municipal Alcalá de Henares a aprobat aderarea sa la PIR, astfel încât să gestioneze toate acțiunile pe care le cerere, deși abia în noiembrie 2021 Comunitatea Madrid aprobă formularul de cerere de înregistrare a acțiunilor și procedura.

Sursa: Javier Rodríguez Palacios: „Vom promova construcția unui spațiu de sport și recreere în cartierul El Olivar”2026