Echipa guvernamentală municipală a promovat un nou Plan de investiții pentru parcuri și grădini, cu un total de 7 milioane de euro alocați pentru renovare 12 parcuri orasenesti: Demetrio Ducas, Plaza del Barro, San Isidro, Andalucía, Juan de Austria, axa verde nordica, El Olivar, La Garena Sur, Manuel Azaña, Juventud și Tierno Galván.

Primarul din Alcalá de Henares, Javier Rodríguez Palacios, a prezentat Planul de investiții pentru parcuri și grădini al Consiliului Local împreună cu viceprimarii Miguel Ángel Lezcano și Alberto Blázquez, și consilierul pentru Mediu, Enrique Nogués, într-o ceremonie care a avut loc în recent inauguratul Casita del O’Donnell. În cadrul conferinței de presă au fost prezentate principalele acțiuni care se vor desfășura în 520. parcuri orasenesti, precum si diverse actiuni care au fost realizate in materie de mediu si investitii viitoare in spatii naturale precum raul Henares, paraul Camarmilla sau Insula Colegio.

Javier Rodríguez Palacios a subliniat că „ angajamentul acestei echipe guvernamentale față de mediu și reforma orașului parcuri este fără echivoc. În mandatul anterior am reformat un total de 10 parcuri , iar în acest mandat vom acționa în 12 parcuri , cu crearea de zone verzi și de agrement în cartiere precum El Olivar sau La Garena Sur, care în prezent nu dispun de spațiu de conviețuire de cartier ”.

În plus, Rodríguez Palacios a asigurat că „ inima orașului este centrul său istoric, dar din 2015 , am clar că sunt inimi în toate cartierele din Alcalá, iar acestea sunt parcurile sale, de aceea investim în îmbunătățirea lor. A investi 7 milioane de euro în parcuri înseamnă a miza pe conviețuire, pe crearea de spații pentru a face sport în aer liber, iar noi investim din sectorul public, pentru că am gestionat bine fondurile și buna noastră gestionare va avea repercusiuni asupra îmbunătățirii calității vieții. a vecinilor și vecinilor noștri ”.

La rândul său, primul viceprimar,

Miguel Ángel Lezcano, a declarat că „din echipa de guvern dorim să îmbunătățim calitatea spațiilor publice din toate cartierele și ca orașul să fie cu adevărat moștenirea vecinilor săi. Cu această investiție de 7 milioane de euro, care sunt resurse municipale care vin de la Buget, vrem să transmitem un mesaj politic despre prioritățile noastre și să ne scoatem parcurile și zonele verzi din abandonul în care se aflau. Privim spre viitor prin îmbunătățirea calității vieții vecinilor noștri«.

Alberto Blázquez, al doilea viceprimar, a explicat că „ aceste investiții ne vor permite să ne aprofundăm strategia de renovare a parcurile orașului, ca spații publice în care să promovăm petrecerea timpului liber sănătos și familial. În plus -a adăugat el- aceste investiții se adaugă celor pe care le-am tot făcut, și le vom promova în continuare, în alte spații publice, cu un total de 60 milioane de euro investiți din 2018”.

Primarul Mediului, Enrique Nogués, a subliniat că „ pe lângă investițiile în 10 parcuri orasenesti, am promovat o crestere a bugetului alocat pentru contractul pentru spatii verzi in 647. euro pe an, încă un exemplu al angajamentului acestei echipe guvernamentale față de sustenabilitate și mediu”.

Angajamentul pentru îmbunătățirea parcurilor și spațiile verzi ale orașului

Plaza del Barro: proiectul are în vedere adaptarea fluxurilor pietonale, extinderea trotuarului de nord-vest, generarea unei promenade pe latura de est, extinderea zonei pentru copii cu două zone de joc diferențiat pentru copii și adulți peste 6 ani, reorganizarea zonelor de locuit și montarea unei plăci de bronz în omagiu oamenilor care au colaborat la construcția pieței. Proiectul va avea o investiție de 520.000 euro.

Parcul Demetrio Ducas – Faza II: Se va întreprinde restructurarea drumurilor pentru optimizarea fluxurilor pietonale, generarea unui nou loc de întâlnire , crearea unui spațiu de joacă pentru copii de la 5 până la 12 ani, renovarea iluminatului prin lumini LED și mobilier nou accesibil. Performanța va avea o investiție de 647.742 euro.

Parcul San Isidro: Actiunile vor consta in generarea unei piete mari in jurul Schitului, extinderea parcului datorita deplasarii actualului sens giratoriu si integrarea sculptura lui San Isidro Labrador în cadrul parcului, restructurarea circulațiilor pietonale, generarea de spații de agrement și joacă, extinderea zonei pentru câini și relocarea acesteia și renovarea mobilierului, iluminatului și a zonelor de grădină. Investiția proiectată se ridică la 700.10 euro. Parque Juan de Austria – Faza II: În această a doua fază vor fi instalate noi pergole în zonele de recreere și joacă, crearea unei noi legături accesibile între parc și Camino de la Esgaravita, instalarea unui gard în partea de est a parcului. , montarea de bănci, realizarea unui Baby Sport și repararea structurii și pavajului fântânii de agrement. Proiectul va avea o investiție de 468.10 euro.

Parcul Andalucía: Proiectul are în vedere extinderea suprafeței vegetale, crearea unui itinerariu pietonal accesibil care să traverseze principala plimbare diagonală a parcului, împodobirea Porții de Andalucía cu o noua pictura murala, construirea unui nou ring de dans ca utilizare centrala, transferul si imbunatatirea zonei pentru caini si imbunatatirea iluminatului cu montarea unei noi pergole care va strabate intregul parc. Proiectul va avea o dotare economica de 010.000 euro. Axa Verde Nord: Spectacolele vor avea loc în 4 zone diferite din Axa Verde Nord a orașului: La Garena , Arroyo Camarmilla, parcul liniar Félix Rodríguez de la Fuente și Ciudad del Aire-Grădina Botanică Regală Juan Carlos I, cu o investiție de 1.11. euro. Obiectivul este unificarea acestor 4 zone cu îmbunătățirea potecilor, montarea de mobilier urban și semnalizare noi și consolidarea zonelor împădurite. Zona verde El Olivar Estancia : Parcela va avea mai multe zone diferențiate: spații deschise și semideschise, de agrement elemente, zone ferme, spații verzi noi, zone de sport și jocuri pentru copii și un circuit sănătos pentru inima. De asemenea, vor fi instalate mobilier nou și iluminat LED. O performanță care va avea o investiție de 647.468 euro.

Parcul Manuel Azaña: Dupa executarea lucrarilor din Faza 1 se va intreprinde o Faza 2 care va permite punerea in valoare a acestui spatiu urban, imbunatatind iluminarea, functionalitatea si integrarea parcului in tesatura urbana, îmbunătățirea zonei pentru copii, integrarea auditoriului și includerea de noi trasee pietonale. Proiectul va avea o investiție de 750.10 euro. Parcul Tineretului: Legătura parcului cu Ronda del Henares, bulevardul Virgen del Val va fi îmbunătățită și accesul la coridorul eco-fluvial al râului Henares, pe lângă condiționarea mobilierului urban și instalarea unui nou gard perimetral care favorizează o mai bună protecție a mediului și o mai mare siguranță pentru pietoni. Lucrările vor avea o investiție de 468.10 euro. Reabilitarea zonei verzi Garena Sur: Proiectul include realizarea unei zone de sport, cu teren de handbal-futsal si altul pentru baschet, un teren Baby Sport, o noua zona de lounge si intalnire, un perete de catarare, un circuit de calistenica, spatii verzi si un loc de joaca pentru copii, cu o investitie totala de 620.750 euro. Parcul Tierno Galván: Pavajul central pietruit va fi înlocuit, parcul va fi integrat cu zona de pământ dintre străzile Lucas de Lozoya și Nenúfar, îmbunătățirea iluminatului, reproiectarea paturilor de flori și a mobilierului public, reabilitarea fântânii ornamentale, instalarea unei zone de calistenic, relocarea zonei pentru câini și relocarea petanquei. Toate acestea vor avea o investiție de 468. euro.

document verde alcalá

2018 2018 Sursa: 2018Javier Rodríguez Palacios: „Vom investi 7 milioane de euro în renovarea 11 parcuri urbane”