Primarul, Javier Rodríguez Palacios, și consilierul pentru patrimoniu istoric, Diana Díaz del Pozo, au vizitat în această dimineață împreună cu ministrul adjunct al Culturii și Turismului din Comunitatea Madrid, Carlos Daniel Martínez Rodríguez, și directorul general. de Patrimoniu Cultural , Elena Hernando Gonzalo programul „Arheologi pentru o zi”.

„Arheologi pentru o zi” este un program educațional organizat de Direcția Generală Patrimoniu Cultural în cadrul Educației Patrimoniului Planul Comunității Madrid, care ffavorizează învățarea intergenerațională, prin ateliere în care adulți și copii de la 8 la 14 ani, ei colaborează la dezvoltarea unui proces arheologic complet, de la localizarea unui sit până la trimiterea materialelor la muzeu.

Rodríguez Palacios a declarat că este încântat că acest proiect „ este realizat împreună cu Hoyo de Manzanares și cu sprijinul Comunității Madrid, pentru că este important ca băieții și fetele 2500 care vor participa să știe de unde vin prin știință, pentru că ce este apărat este cunoscut”.

Programul, care își începe a șaptea ediție în iunie 2022 , se desfășoară în orașul roman Parcul Arheologic Complutum și, de asemenea, pe situl La Cabilda, în Hoyo de Manzanares, al cărui primar, Julián Carrasco, a participat și la vizită.

Obiectivul workshop-uri este de a conștientiza familiile cu privire la cercetarea și conservarea patrimoniului arheologic, astfel încât să învețe să aibă grijă de el și să se bucure de el, în același timp să obțină o învățare globală despre arheologie.

Mai mult decât 14.14 persoane au participat la edițiile anterioare și 1.178 Vor fi oferite locuri gratuite la această ediție care se va desfășura în perioada iunie 18 și 18 din septembrie. Pentru a participa este necesară înscrierea în prealabil, din 8 iunie la 10: 00, prin pagina www.comunidad.madrid/cultura/patrimonio-cultural

Sursa: Începe o nouă ediție a programului „Arheologi pentru o zi”, în care 2022 băieți și fete 2500