Primarul orașului Alcalá de Henares, Javier Rodriguez Palaciosviceprimarul și consilierul pentru Cultură, Turism și Sărbători, Maria Arangurenconsiliera Susana Roperoconsilierul Ricardo Gonzalez Parrași alți membri ai Corporației Municipale, au participat astăzi dimineață la inaugurarea oficială a Nașterii Nașterii Monumentale a Asociației Complutense a Creatorilor de Peisaje din vechea fabrică GAL.

Este una dintre cele mai mari scene de naștere din întreaga Comunitate Madrid, care are un total de Aproximativ 200 de figuri și 220 de metri pătrați de extindere. La adunarea acesteia au colaborat aproape 15 voluntari de la Asociația Complutense a Creatorilor de Scene de Naștere din Alcalá de Henares.

La fel, pe primul coridor, care simulează o stradă din secolul I, au fost amplasate în total cinci scene de naștere suplimentare: Palatul lui Irod, o naștere de familie aparținând unui individ din San Fernando, o adunare a unui alt individ din Port. de Santamaria , nașterea Congresului Asociației din 2013, și o ultimă naștere de la un membru al Asociației.

Una dintre principalele noutăți ale ansamblului acestei ediții a fost amplasarea îngerului în interiorul unei cascade, simulând o peșteră.

Betleemul Monumental al GAL poate fi vizitat de astăzi până pe 8 ianuarie 2023de la 12:00 la 14:00 și de la 17:30 la 20:30, cu excepția zilelor de 12, 13, 14, 15, 16, 19, 20, 21, 22 și 23 decembrie, care vor avea program din 17:30 – 20:30, iar pe 24, 25 și 31 decembrie și 1, 5 și 6 ianuarie, care vor rămâne închise.

Pe lângă Betleemul Monumental, Asociația Complutense a Creatorilor de Scene de Naștere oferă locuitorilor și vizitatorilor Alcala un alt Betleem tematic în Casa Interviurilor.

Sursa: Inaugurarea Nașterii Nașterii Monumentale a Asociației Complutense a Creatorilor de Nașteri în vechea fabrică GAL