Din decembrie anul trecut, Poliția Locală din Alcalá de Henares dispune de trei drone pe care Consiliul Local le-a achiziționat în cadrul Planului de Modernizare lansat de echipa de guvernare municipală a Primăriei.

În aceste momente luni, agenții care au primit pregătirea și autorizațiile necesare pentru pilotarea aeronavei au efectuat numeroase zboruri, în special pentru controlul capacității pe drumurile publice, securitatea în evenimentele care au avut loc și alte operațiuni.

Dronele au zburat săptămâna trecută peste Parcul Natural Los Cerros de Alcalá, unde au efectuat sarcini de depistare a posibilelor scurgeri, infracțiuni împotriva mediului, așezări ilegale, prezența vehiculelor neautorizate, precum și pregătirea pentru eventuala asistență pentru bicicliști și pietoni.

Al doilea viceprimar și consilier pentru securitatea cetățenească, Alberto Blázquez, a declarat că „felicitam Poliția Locală din Alcalá de Henares pentru munca depusă. sau zilnic și, în acest caz, agenților care pilotează dronele pe care le achiziționăm pentru supravegherea aeriană a zonelor verzi, zonelor industriale și a cartierelor orașului nostru”

”Continuăm să lucrăm pentru a asigura cele mai bune mijloace materiale și instrumente pentru agenții noștri, în cadrul Planului de Modernizare a Poliției Locale Alcalá de Henares pe care l-am lansat cu cea mai mare investiție în Securitatea cetățenească din ultimele decenii”, a declarat Blázquez.

Flota de aeronave este formată din trei dispozitive care au fost numite după păsările care locuiesc în zonă: „Halcón”, „Milano” și „Swift”. Fiecare dintre drone are caracteristici diferite și este folosită pentru diverse funcții în întregul municipiu.

Dronele pot captura imagini și videoclipuri de înaltă rezoluție și au camere termice și cu infraroșu, care pot ajuta în cazul unei salvari.

Sistemul administrativ și juridic complex implicat în utilizarea acestor aeronave a fost respectat, în special în cazul Alcalá de Henares datorită apropierii sale de Aeroportul Adolfo Suárez Madrid.Barajas și cu Baza Aeriană a Forțelor Aeriene din Torrejón de Ardoz. În plus, a fost efectuată o pregătire completă a pilotului și a fost semnată asigurarea de răspundere civilă a aeronavei corespunzătoare.

Sursa: Dronele Poliției Locale Alcalá de Henares zboară deasupra Parcului Natural Los Cerros