Consilierul pentru Egalitate în Consiliul Municipal Alcalá de Henares, Patricia Sánchez, a prezentat în această dimineață programul conceput în jurul Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor , care se sărbătorește pe 18 noiembrie. Cu această ocazie, Departamentul Egalității a conceput un amplu program de activități sub sloganul „Dezinstalează machismo” .

Patricia Sánchez a subliniat că „căutăm să promovăm o mai mare conștientizare pentru a pune capăt flagelului machismului și violenței împotriva femeilor. Trebuie să punem capăt violenței sexiste și pentru aceasta este necesar să fim în fața vocilor care neagă și pun la îndoială existența acestui tip de violență împotriva femeilor, pentru că datele nu mint”.

Centrala actul acestor zile ale 18N va fi, după cum este tradiția, actul de lumânare în Ruinele Santa María, în omagiu adus victimelor violenței de gen din care va trece la citirea Declaraţiei împotriva violenţei de gen. În plus, se va aprinde câte o lumânare pentru fiecare dintre femeile care au murit în ultimul an ca urmare a violenței de gen, într-un act emoționant la care vor fi prezenți Corporația Municipală, Asociațiile de Femei din oraș, reprezentanți ai Alcala. entitati si vecini din Complutense.

În plus, în aceeași după-amiază, la 18: 18 ore, Auditoriul Universității de Alcalá, va avea loc ceremonia de decernare a Premiului VI Francisca de Pedraza, convocată de Asociația Femeilor Progresiste din Alcalá de Henares, care cu această ocazie va cădea în figura Magistratei Auxiliadora Díaz.

Sánchez a subliniat că „

programarea are o mare diversitate de activități orientate spre ajungeți la toți cetățenii, cu conferințe, zile ale sănătății, sport și tineret, cu accent pe combaterea violenței împotriva femeilor, formare și tradițională Clasă deschisă. In plus -a adaugat el- in acest weekend va fi citit manifestul ‘Sport impotriva violentei de gen’ si va fi un minut de aplauze pentru Egalitate si bun tratament”.

Sursa: „Dezinstalează machismo”, motto-ul al Primăriei Alcalá pentru a comemora 18N18