Primăria oraşului Alcalá de Henares a prezentat recent planul de investiţii care se prevede pentru 2010 şi care beneficiază de finanţări regionale, naţionale şi municipale.

Primarul localităţii, Bartolomé González, a anunţat pentru anul acesta mai multe lucrări publice, dintre care cea mai importantă din punct de vedere al circulaţiei rutiere este construirea unui tunel subteran la rotonda „de la Fiat”, cel mai important punct negru din localitate. Pentru această lucrare care ar trebui să se finalizeze într-un an, se va construi un tunel prin care să se fluidizeze traficul către accesul la autostrada A2 Madrid – Barcelona. Pe lângă acest proiect, municipalitatea prevede şi alte lucrări de reabilitare a unor clădiri istorice, care urmează să fie convertite în muzee.

S-au făcut eforturi pentru ca în acest an să se continue lucrările prevăzute şi mă consider foarte mulţumit de echipa primăriei care se descurcă foarte bine în condiţiile actuale de austeritate. În privinţa locurilor de muncă, se vor crea aproximativ 1000 de locuri de muncă pe durata acestui an şi să sperăm că procentul de temporalitate a contractărilor va fi cât se poate de mic„, a precizat primarul localităţii Alcalá de Henares, Bartolomé González.