Corral de Comedias de Alcalá de Henares a fost scena prezentării Strategiei „Alcalá Ciudad Emprendedora” promovată de Orașul Complutense Consiliul prin organizația autonomă Alcalá Desarrollo, care își propune să genereze un model economic bazat pe antreprenoriatul inovator și sectoarele motrice ale țesutului productiv spaniol, precum și pe o dezvoltare pe deplin incluzivă.

În prezentare Primarul orașului Alcalá de Henares, Javier Rodríguez Palacios, viceprimarul, Miguel Ángel Lezcano, viceprimarul , María Teresa Obiol, consilierul pentru inovare tehnologică, Miguel Castillejo, și alți membri ai Corporației Municipale, precum și reprezentanți a țesăturii sociale și de afaceri a orașului.

Primar Javier Rodríguez Palacios a explicat că „ ceea ce este prezentat astăzi în acest spațiu plin de istorie precum Corral de Comedias, care a fost în funcționare timp de cinci secole, este o experiență cu adevărat incitantă care reunește cele mai bune din acest oraș: companii care generează locuri de muncă și pariază pe talent inovator și tineri care primesc cea mai bună pregătire posibilă la Universitate ”.

Rodríguez Palacios are și-a încheiat discursul asigurând că „ trebuie să privim viitorul cu speranță, cu dorința de a munci și acea mândrie de a fi din Alcalá, pentru că a fi din Alcalá este o diferență și o identitate unică. Aparține unui oraș care a fost antreprenorial, inovator și inovator în trecut și care continuă să aibă capacitatea de a continua să parieze pe talentul inovator în prezent și în viitor”.

Viceprimarul , Miguel Ángel Lezcano, a apreciat „ implementarea martie a Agenda Urbană 2030 a Consiliului Local, care va servi la proiectarea orașului viitorului pe care ni-l dorim, iar acel viitor sunteți voi: noii politicieni, oameni de afaceri , ingineri, hotelieri… Aici văd mult talent, alături de voi viitorul Alcalá de Henares este pe mâini bune”.

Strategia ” Alcalá Ciudad Emprendedora” este articulat în jurul a cinci axe motrice ale inovației, cum ar fi sectoarele industrial, chimic, TIC, Turism și Cultură ca industrii care generează creștere în sectoare precum ospitalitatea și gastronomia și, în sfârșit, sectorul energetic și tranziția ecologică.

Provocarea 1. Sectorul industriei aeronautice

Va avea ca centru de cunoștințe compania lider EINSA și IES Antonio Machado și va consta în proiectarea unui modul de management pentru apropierea vehiculelor aeroportuare de aeronave, în cadrul noului Regulamentul european AHM-913.

Provocarea 2. Sectorul industriei turismului, culturii și gastronomiei Elevii IES Escuela de Hostelería, împreună cu forța motrice Alcalá „Asociación Alcalá Gastronómica – Fomentur”, vor proiecta o plimbare gastronomică prin istoria Alcalá de Henares, cu un itinerar istorico-gastronomic în care, printr-un tur pietonal, se descoperă istoria și principalele moșteniri arhitecturale și culturale, însoțite de popasuri gastronomice.

Provocarea 3. Sectorul industriei chimice

Compania de șoferi PUIG, în colaborare cu studenții IES Mateo Alemán, va dezvolta un sistem automat pentru standardizarea culorii în fluide.

Provocarea 4. Sectorul telecomunicațiilor

Va consta în dezvoltarea de modele matematice și algoritmice pentru îmbunătățirea securității și mobilității urbane, în sarcina studenților Școlii Politehnice Superioare a Universității din Alcalá în colaborare cu compania lider ANOVA IT Consulting. Printre acțiunile care se vor desfășura se vor număra și cartografierea accidentelor, accidentelor, infracțiunilor pe zone, infracțiunilor împotriva siguranței rutiere etc.

Provocarea 5. Sectorul energetic și tranziția ecologică

Entitatea de conducere „Asociația Sora Africa” și studenții Școlii de Antreprenoriat a Universității din Alcalá vor dezvolta proiectarea de bucătării eficiente pentru utilizare în zone geografice cu dificultate de acces la energie.

Sursa: Corral de Comedias găzduiește prezentarea Strategia „Orașul antreprenorial Alcalá”