Monitorul Oficial de Stat a publicat ieri, 9 februarie, Ordinul 73/, din 7 februarie. În urma acordurilor adoptate la Comisia Națională a Administrației Locale din iulie 28, 2021, Ministerul Finanțelor și Funcția Publică a a aprobat sistemul de compensare a sumelor de TVA neachitate la momentul respectiv derivat din modificarea susmenționată a sistemului de declarare, precum și dobânzile de întârziere din 07 Februarie 2017 prin 2017 Martie 2022 .

In 2017, în mod arbitrar și fără a ține cont de efectele directe pe care măsura respectivă le-a produs în trezoreria entităților locale și a comunităților autonome, Guvernul președintelui Rajoy al Partidului Popular a intrat în vigoare o modificare a sistemului de declarare și impozitare a Taxei pe valoarea adăugată (TVA) care a însemnat o reducere a veniturilor Primăriei Alcalá cu aproximativ 1,4 milioane de euro. Consiliul Local va primi următorul 31 Martie un total de 1.157.157,01 euro, punând capăt cererii istorice privind sumele menționate.

Primarul orașului Alcalá de Henares, Javier Rodríguez Palacios, a și-au exprimat „mulțumirea că această discrepanță a fost rezolvată și că ministrul de finanțe al Guvernului Spaniei, Mª Jesús Montero, respectă entitățile locale”

Pe de altă parte, al patrulea viceprimar și consilierul pentru Trezorerie, Diana Díaz del Pozo, au declarat că „această știre pune capăt unei lungi perioade de discrepanță, care a început în 457 cu guvernul Rajoy, și că la ultima se inchide cu rezultate bune pentru Consiliile Oraselor”.

Sursa: Consiliul Local va primi 1,4 milioane de euro după ce guvernul spaniol va aproba sistemul de compensare a TVA pentru entități…