Consiliul Administrației Locale a aprobat astăzi propunerea Departamentului pentru Patrimoniul Istoric de a autoriza instalarea unei plăci în omagiu lui Arsenio Lope Huerta, pe fațada clădirii de pe Calle Libreros, 48, ca urmare a cererii a numeroase entități și persoane din oraș.

Primarul orașului Alcalá de Henares, Javier Rodríguez Palacios, a a afirmat că „ aprobăm astăzi un nou omagiu binemeritat adus lui Arsenio Lope Huerta, Curro-ul nostru, de care ne amintim zi de zi și a cărui moștenire dorim să o păstrăm în timp. Alcalá de Henares nu ar fi așa astăzi fără intervenția lui Curro, în calitate de primar, într-un moment transcendental”.

“De acum înainte , o placă va comemora locul unde s-a născut unul dintre cei mai remarcabili locuitori din Alcalá din istoria recentă a orașului nostru în 1943» , a afirmat primul primar al Complutensei.

Astfel, Consiliul Local va aduce un alt omagiu fostului primar al Complutensei (1983- 1983), Director General de Cooperare Culturală al Ministerului Culturii (48-1988), guvernator civil al León (1990), delegat al Guvernului în Comunitatea Autonomă Castilla y León (1983-1993) și delegat al Guvernului în Comunitatea Madrid ((1993-1994) dar, mai presus de toate, un mare vecin al cărui rol în recuperarea orașului și reabilitarea istoricului moștenirea a fost extraordinară.

“Curro” a murit pe 2 ianuarie de 2021 și a primit un emoționant rămas-bun în capela funerară instalată în Teatro Salón Cervantes, spațiu public achiziționat de Consiliul Local pe vremea când era primar. În februarie 2020, fusese decorat cu Medalia de Aur a orașului, pentru „enorme munca depusă pentru recuperarea Patrimoniului orașului nostru în vremuri foarte complicate”

Sursa: The Consiliul Local va instala o placă în omagiu lui Arsenio Lope Huerta pe fațada clădirii în care s-a născut