Consiliul Local Alcalá de Henares va crea o nouă Axă Verde Nord, care va genera o poveste continuă din partea de est a orașului, în împrejurimile cartierului Ciudad del Aire și Royal Botanical. Grădină, cu zona de vest, în împrejurimile La Garena și parcul Bañuelos. Proiectul are o investiție de 1.469.896,88 euro municipale, o perioadă de execuție de 4 luni și are în vedere realizarea unui traseu pietonal verde de kilometri lungime, dintre care un % corespund potecilor integrate în zone verzi și un % la conexiunile urbane.

Proiectul a fost prezentat în această dimineață de primar, Javier Rodríguez Palacios, viceprimarul, Miguel Ángel Lezcano, al doilea viceprimar și consilier pentru Urbanism, Alberto Blázquez, și consilierul pentru Mediu, Enrique Nogués . De asemenea, a fost prezent viceprimarul María Teresa Obiol .

Rodriguez Palacios a subliniat că „ acest proiect este încă un exemplu al angajamentului puternic față de accesibilitatea, unificarea zonelor verzi și promovarea unor stiluri de viață sănătoase care favorizează legătura pietonală între diferitele cartiere. Alcalá de Henares are acum -a continuat- un volum mai mare de zone verzi și spații pentru conviețuirea cartierului”.

“Unul dintre principalele obiective ale acestei echipe de guvernare – a subliniat consilierul Complutense – a fost crearea de axe transversale care unesc cartierele, care generează noi itinerarii verzi precum acest Nord. Axis , un proiect care va lega cartierele La Garena, IVIASA-El Chorrillo, Ensanche și Ciudad del Aire cu o potecă pietonală de kilometri”. Sursa: Consiliul Local va crea o Axa Verde Nord a 10 km care vor face legătura între cartierele La Garena, IVIASA, Ensanche și Ciudad del Aire 896