Consiliul orașului Alcalá de Henares se alătură comemorarii Zilei Internaționale a Femeii, care va avea loc următoarea 8 Martie, cu activități menite să promoveze o mai mare conștientizare a egalității și să pună capăt discriminării bazate pe gen. Sub deviza „Au mers pentru Egalitate. E rândul tău!”, Departamentul Egalității a conceput un program amplu pentru a continua să facă pași către o societate mai egalitară. Patricia Sánchez, consilier pentru egalitate la Consiliul Local Alcalá de Henares, a prezentat programul de activități și a dat asigurări că „ trebuie să implicăm întreaga societate dacă vrem să realizăm o lume mai egalitară, iar pentru aceasta motiv Am promovat acest program sub motto-ul „Au mers pentru egalitate. E rândul tău!’, pentru a încuraja toți cetățenii să-și contribuie grăuntele de nisip în realizarea Egalității depline și efective”.

Sesiunile cu ocazia zilei de 8 martie vor începe marți, 1 martie, cu inaugurarea expoziției de umor grafic „Muy HARTas”, în colaborare cu Institutul Quevedo de Artele Umorului a Fundației Generale a Universității din Alcalá. O expoziție care poate fi vizitată în sala de expoziții a Fábrica del Humor, situată pe Calle Nueva 4, în perioada 06: 00 la 12: 00 și de 16: 00 la 14: 00 ore de marți până sâmbătă și de la 14: 00 la 14 : 00 orele de duminică și de sărbători.

Joi, 3 martie, va avea loc prezentarea cărții „Muy HARTas” în sala de conferințe internaționale a Universității din Alcalá, situată în Plaza de San Diego .

În weekend vor avea loc mai multe activități în jurul programării Consiliului Local pentru a comemora Ziua Internațională a Femeii. Sâmbătă va da startul concertul „Noi suntem incredibili”, care va avea loc la 11: 00 ore în Plaza de Cervantes. Este un concert destinat băieților și fetelor, dar și familiilor, total gratuit.

Duminică, 6 martie, va veni rândul tradiționalului Mila pentru Egalitate, care va fi animat de batucada Departamentului Egalitate. Startul va avea loc în Ciudad Deportiva Municipal del Val, cu linia de sosire instalată în Plaza de Cervantes unde se vor desfășura diferite activități „Leisure in Equality” : batucada, masterclass de dans de la școala profesională de dans Azucena Rodríguez, atelier de benzi desenate, gimcană a emoțiilor, atelier de știință, photocall și multă distracție în familie și egalitate.

Luni, 7 martie, va avea loc o vizită ghidată la expoziția „Noi fetele suntem războinici, oameni de știință, tehnologi… și totodată ingineri”, în cadrul Hypatiei de Proiectul Alejandría al Muzeului Institutului Național de Științe Naturale al CSIC, care este expus în Biblioteca Municipală Cardenal Cisneros.

Ziua centrală a conferinței, 8 martie, va găzdui o vizită turistică numită „Femeile în istoria Alcalá”, cu plecare de la Ruinele Santa María și inscripții la Birourile de turism din Capilla del Oidor și Casa de la Interviu sau prin intermediul telefoanelor 91 881 26 26 și 91 881 26.

La fel, din 11 până la 14 din martie vor avea loc conferințe, workshop-uri, conferințe profesionale despre parentalitatea coresponsabilă și grijulie și o nouă sesiune a „Open Classroom” care va fi dedicată „Femeilor în preistorie” și va avea participarea antropologului de la Universitatea din Alcalá Ignacio Martínez. Sursa: Consiliul Local sărbătorește 8 martie sub deviza „ Au mers pentru egalitate. Acum e randul tau!”