Consiliul orașului Alcalá de Henares a inițiat procedurile de aderare la Rețeaua orașelor creative UNESCO, o platformă globală de colaborare care va permite Orașul Complutense va fi plasat în centrul atenției internaționale și va crea noi oportunități atât pentru Cultură, cât și pentru Turism.

Plataforma este structurată în jurul a șapte rețele tematice, printre care se numără literatura, zonă aleasă de Consiliul Local Complutense pentru a reprezenta orașul care a luat naștere. al prințului fabricilor de zahăr, Don Miguel de Cervantes Saavedra.

Viceprimarul , Miguel Ángel Lezcano, a început o rundă de întâlniri cu agenți culturali ai orașului, inclusiv reprezentanți ai Universității din Alcalá și ai Fundației sale generale, și Institutul Cervantes, prin figura directorului său, Luis García Montero, pentru a pune bazele a proiectului.

Miguel Ángel Lezcano a asigurat că „ încorporarea lui Alcalá de Henares în această rețea va pune orașul în centrul atenției internaționale, creând noi oportunități atât pentru cultură, cât și pentru turismul local și sporind oportunitățile pentru creatori și profesioniști din sector”.

Al treilea viceprimar și consilier pentru Cultură și Turism, María Aranguren, a declarat că «

În Alcalá de Henares, Cultura este un factor strategic pentru dezvoltarea socială și economică. Suntem locul de naștere al lui Cervantes. Lucrăm de ani de zile în jurul literaturii ca o punte între arte și am fi încântați să facem parte din această rețea internațională de cooperare sub umbrela UNESCO«.

Sursa: Consiliul Local initiaza procedurile de intrare in Reteaua Oraselor Creații UNESCO