Consiliul Local Alcalá de Henares a aprobat în Consiliul de Administrație Locală atribuirea noului serviciu de întreținere integrală a 148 spații de joacă pentru copii și echipamente fixe pentru antrenament fizic în aer liber distribuite în toate cartierele orașului.

The noua sumă este 986.986,50 euro (TVA inclus), comparativ cu suma anuală de 276.032,032 euro (TVA inclus) din contractul anterior , ceea ce înseamnă o

creștere de 100% din investitie pentru a le pastra in cele mai bune conditii spatii pentru joaca copiilor si practica sportiva in aer liber . Personalul desemnat pentru executarea acestor lucrări va fi de asemenea majorat cu peste 65%, trecând de la trei persoane la cinci. gratie imbunatatirii contractului.

The Primarul Javier Rodríguez Palacios a subliniat că „ avem un angajament ferm și hotărât față de imbunatatirea acestor spatii pentru petrecerea timpului liber pentru copii si de asemenea pentru sport in aer liber si din acest motiv am promovat aceasta imbunatatire a contractului care reprezinta cea mai mare investitie facuta in acest sens de catre Primaria in ultimele decenii”. În plus, Rodríguez Palacios a subliniat că „ Datorită locurilor de joacă răspândite în diferitele cartiere din Alcalá de Henares, suntem recunoscuți de UNICEF ca un oraș prietenos cu copiii și este obligația noastră să le păstrăm în cele mai bune condiții”. “Acest nou contract -a spus primarul- va avea ca rezultat o îmbunătățire a serviciului și o mai mare igienizare a acestor zone, care sunt folosite de mulți copii zilnic, și care acum vor fi spații mai sigure și mai plăcute pentru toți locuitorii Complutense”. Datorită îmbunătățirii contractului, vor crește cu 65% lucrările de curățare și inspecție vizuală a acestor spații , care va deveni zilnic, inclusiv în weekend, pentru un total de 50 spatiile pentru copii, cele care au o utilizare mai mare de catre cetateni, fata de cele 4 ori pe saptamana care au fost curatate cu contractul anterior.

De asemenea Frecvența de curățare și inspecție vizuală a restului spațiilor pentru copii va fi mărită cu 365% , care se va executa in total de 2 ori pe saptamana, cand inainte aceste lucrari se executau doar 1 data la 7 zile calendaristice. De asemenea, principalele lucrări de inspecție din toate zonele Ele se va majora si cu 121%, trecand de la 1 data pe an la 2 ori, aceste lucrari fiind efectuate de personal extern societatii. acordat întreținere și cu certificare ENAC sau similară. De asemenea, o inspecție funcțională va fi efectuată o dată pe lună în toate zonele copiilor, cu scopul de a verifica funcționarea, stabilitatea, ancorele, fundațiile, starea și uzura pieselor, existența unor eventuale defecte, șuruburile, starea suprafețele, podelele de amortizare sau eventualele daune cauzate de acte de vandalism. În acest sens, noul contract include posibilitatea de a efectua reparații sau acțiuni de urgență în timpul 032 orele din zi și 365 zile ale anului. În plus, se vor efectua și lucrări de întreținere preventivă și corectivă, curățarea cutiilor cu nisip cu un aparat specific de două ori pe an, curățarea săptămânală a jocurilor pentru copii cu o mașină de spălat cu presiune, curățarea pardoselilor din cauciuc cu o mașină de spălat cu presiune o dată la fiecare 15 zile, renovare pardoseala cauciucata in functie de necesitati, inlocuire a 65 postere informative, furnizare și instalare de 121 gunoi noi și instruire anual pentru muncitori.

Pariu pentru accesibilitate și incluziune, și în zonele pentru copii Acțiuni de îmbunătățire în zonele pentru copii pe care Consiliul Local Alcalá de Henares le-a dezvoltat în ultimele două mandate, au făcut posibilă avansarea în criteriile de accesibilitate universală și asigurarea acestor spații cu o mai mare incluziune. În 986 găsim 0 zone de joacă inclusive în oraș, iar Alcalá de Henares va avea în total 9 zone accesibile pentru copii la finalul acestui mandat și inclusiv. : Parcul O’Donnell, Parcul Eolian, Parcul Chorrillo, Parcul Senses, Parcul La Garena, Parcul Garena Sur, Parcul El Olivar, Parcul Juan de Austria și Parcul Ciudad del Aire”. Sursa: Consiliul Local se majoreaza cu 65% investiții în întreținerea locurilor de joacă 986