Suprafața totală a zonei de acțiune este 13.368,13 m2, va fi împărțit în 3 zone clar diferențiate și va avea un buget de 600.13 euro Primarul Mediului și președintele Consiliului Municipal al Districtului II, Enrique Nogués, a asigurat că „Așa se împlinește angajamentul asumat de această echipă guvernamentală față de Districtul II, cu un proiect care a fost convenit cu asociațiile de cartier din cartier și clubul de petanque al cărui sediu se află în incinta Parcului Enrique Tierno Galván” Consiliul Administrației Locale a avut loc astazi, vineri 13 februarie 2022, a aprobat proiectul de baza si de executie pentru condiționarea și reabilitarea zonei de nord-vest a Parque Enrique Tierno Galván, situat pe Calle Runda de taxe. Este un proiect de recuperare a unui spațiu verde larg utilizat și apreciat de locuitorii cartierului, care va avea o investiție de 600.000 euro, în cadrul angajamentului echipei guvernamentale de renovare a parcurilor și grădinilor, care are un buget de aproape 7 milioane de euro în Municipalitatea Buget pentru 2022

Primarul Mediului și președintele Consiliului Municipal al Districtului II, Enrique Nogués, a asigurat că „este astfel îndeplinit un angajament al acestei echipe de Guvern cu Districtul II, cu un proiect care a fost agreat cu asociațiile de cartier din cartier și clubul de petanque al cărui sediu se află în incinta Parcului Enrique Tierno Galván” . În plus, Nogués a adăugat că „această nouă reformă într-un parc din raion se adaugă celor deja realizate în alte parcuri precum La Duquesa, Magallanes, Roma sau Manuel Azaña”. Acțiunile planificate în proiect vizează îmbunătățirea infrastructurilor Enrique Tierno Galván Parc, cum ar fi drumuri, iluminat public și zone de locuit. Se vor crea poteci asfaltate și accesibile, intrări de acces, noi zone de gazon și copaci bine delimitați, iar spațiul va fi dotat cu mobilier urban și iluminat LED. Enrique Nogués a explicat că „vor fi utilizate materiale cu un impact redus asupra mediului datorită durabilității îndelungate și întreținerii reduse, cum ar fi lumini LED cu consum redus și beton. pavaje.pavele care, pe lângă faptul că au o durată de viață utilă foarte mare, au întreținere redusă și o rată de înlocuire foarte mare în cazul unor lucrări sau reparații specifice. În plus –a adăugat– sistemul de irigare folosit este foarte eficient, ceea ce face economii de apă și energie”. Reprezentațiile vor avea loc în 3 zone Suprafața totală a zonei de acțiune este 000.13,13 m2 si va fi impartit in 3 zone net diferentiate:

O prima zona in care va fi reabilitata fantana ornamentala, cu demolarea bancilor de constructii care sunt situate în piața în care se află fântâna menționată și instalarea de bănci noi din lemn.

În zona a doua a ​acțiune, unde se află pergola și ieșirea școlii învecinate, va efectua înlocuirea pavajului central pietruit și integrarea acestuia cu zona de pământ dintre străzile Lucas de Lozoya și Nenúfar; conditionarea carierelor; demontarea pergolei și reproiectarea iluminatului în această secțiune a parcului; reamenajarea paturilor de flori și a mobilierului stradal; instalarea unui circuit calistenic si exercitii cardio-sanatoase; adaptarea zonei de gazon, cu instalarea de mobilier mobil pentru a favoriza crearea unui spatiu versatil ce poate avea caracter rezidential si a unei zone pentru practicarea petancului in turnee cu mare participare.

În cele din urmă, a treia zonă de acțiune contemplată în proiect se concentrează pe integrarea zonei de pământ dintre străzile Lucas de Lozoya și Nenúfar. Acțiunile vor consta în plantarea de noi specii de arbori și arbuști; amplasarea unei zone de calistenic; proiectarea iluminatului în zona de pământ dintre căile pietonale, care va fi reamenajată; relocarea zonei de câini în capătul de nord al parcului, în spatele gardului existent; mutarea terenurilor de petanque de-a lungul promenadei centrale, care vor fi dotate cu bănci și iluminat noi. Sursa: Consiliul Local aprobă proiectul de condiționare și reabilitare pentru zona de nord-vest a Parcului Enrique Tierno Galván