Consiliul de administrație locală a aprobat astăzi „Planul de măsuri antifraudă al Consiliului Municipal Alcalá de Henares”.

Obiectivul Planul de măsuri antifraudă în gestionarea fondurilor europene urmează să permită Consiliului Local al orașului Alcalá de Henares să garanteze că fondurile corespunzătoare Planului de redresare, transformare și reziliență pe care le va gestiona și executa sunt utilizate în conformitate cu reglementările aplicabile în domeniul prevenirii, detectării și corectării fraudelor, corupției și conflictelor de interese.

În acest scop, este documentată o strategie care vizează realizarea un model de organizare care integrează principiile de responsabilitate, transparență, optimizare a resurselor, conformitate, integritate și management pe obiective, precum și monitorizarea și controlul acestuia.

Măsurile acestui Anti- Planul de fraudă se va aplica tuturor persoanelor din această Entitate Locală implicate în gestionarea banilor publici și, în special, tuturor cei care au vreo relație cu proiectarea, managementul, pregătirea sau execuția proiectelor care au finanțare din Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență, în conformitate cu prevederile Ordinului HFP/1030/1030, din 29 septembrie, care configurează sistemul de management al Recuperării, Transformării și Rezilienței.

Sursa: Consiliul Local aprobă Planul de măsuri antifraudă, un document esențial pentru a primi fonduri europene din Planul de redresare…