#AlcaladeHenares – În această dimineață, Sala de Conducere a Consiliului Local Alcalá de Henares a salutat semnarea acordului de colaborare și prietenie între Consiliul Local și ARPA, Asociația pentru Recuperarea Palatului Arhiepiscopal și pentru realizarea unui inventar al materialelor conservate din Palatul.

Acordul a fost semnat de primarul, Javier Rodríguez Palacios, și de președintele Asociației Gustavo Chamorro menționate anterior, cu scopul de a spori cunoașterea elementelor conservate ale Palatului Arhiepiscopal prin realizarea unui inventar care să permită cunoașterea materialelor din Palatul Arhiepiscopal. clădiri care au ajuns până în zilele noastre, așa cum se precizează în Planul strategic de subvenții aprobat de Consiliul Administrației Locale la 20 ianuarie 2023. Viceprimarul și consilierul pentru Patrimoniul Istoric, Diana Díaz, au asistat și ele la semnare del Pozo și membrul ARPA José Luis Valle.

ARPA își propune să recupereze, să promoveze și să disemineze patrimoniul arhitectural, artistic și istoric al fostului Palat Arhiepiscopal. Ca urmare a ultimelor activități arheologice care s-au desfășurat, precum și a cercetărilor efectuate, au fost localizate un număr semnificativ de elemente din piatră care trebuie incluse într-un inventar.

Primarul, Javier Rodríguez Palacios, a explicat că Legea 38/2003, din 17 noiembrie, generală a subvențiilor, „prevăd ca subvențiile să se acorde, în mod excepțional, în mod direct, atunci când sunt acreditate motive de interes public, iar din acest motiv avem am semnat astăzi acest acord care presupune investirea a 4.000 de euro în realizarea acestui inventar care ne permite să cunoaștem materialele Palatului nostru Arhiepiscopal prin ARPA”.

Sursa: Consiliul Local Alcalá și ARPA semnează un acord de colaborare pentru realizarea unui inventar al materialelor conservate din…