Huerta del Obispo de Alcalá de Henares a găzduit în această seară un omagiu emoționant adus celor peste 760 voluntari care au lucrat neobosit și generoși pentru a atenua efectele și pagubele suferite de cetățenii cei mai afectați de criza Covid-19 în perioada de izolare. La eveniment au participat primarul, Javier Rodríguez Palacios, viceprimarul, Miguel Ángel Lezcano, viceprimarii, Alberto Blázquez, María Aranguren, Diana Díaz del Pozo, consilierul pentru Participare, Patricia Sánchez, consilierii Alberto González, Julián Cubilla, Ricardo González și Susana Ropero, purtători de cuvânt, precum și alți membri ai corporației locale.

Rodríguez Palacios a afirmat “ Vreau să-ți mulțumesc solemn pentru munca din acele luni, pentru că Alcalá a fost mai bine datorită ție. Am suferit, s-a făcut istorie, din cauza dimensiunii umane, a muncii de toalete, gunoieri, șoferi, casierii de supermarket, Poliția Locală și Națională, Garda Civilă, BRIPAC, UME și Protecția Civilă. Cu cei peste 700 voluntari au construit aparate respiratorii, au îngrijit bătrâni, au salvat vieți, Alcalá vă datorează mult, din suflet. Alcalá este un oraș grozav – a continuat el – acest loc în care ne aflăm a făcut parte din 2000 ani de istorie și a fost o onoare ca primar să ai oameni cu valorile tale. și solidaritate.” Pentru a termina, primarul a făcut o cerere, «nu uitați -a spus el-, orașul are nevoie de bunurile dvs. Am pierdut 1000 oameni și cer aplauze pentru ei»

Viceprimarul, Miguel Ángel Lezcano, a exprimat, la rândul său, „aprecierea orașului tuturor celor care au contribuit cu ce au putut într-o situație atât de dificilă, demonstrând că Alcalá este o reflectare a solidarității și a efortului. întotdeauna ceea ce este nevoie”.

Consilierul pentru Participare, Cetățenie și Raioane, la rândul său, a indicat că „Acțiunea Schimbului de Voluntari al Consiliului Local a fost cheie în îndeplinirea sarcinilor precum livrarea produselor esențiale, achiziții pentru vârstnici, colectarea și disponibilitatea materialului, precum și Suportul psihologic”.

Consiliul Local a evidențiat și acțiunea firmelor de restaurare, proprietarilor de tipografii, magazinelor de papetărie, copiere. magazine si frizerii care asigurau tot materialul necesar spitalelor si caselor de batrani.

Omagiu „Voluntarios Alcalá” a inclus un concert al grupului din Alcalá „Sin Recreo”, care a amintit de cel mai bun pop-rock al ani 80 și 80. În plus, voluntarii au primit o batistă și o placă magnetică în semn de recunoaștere a muncii lor cu sintagma „Alcalá este mult mai bine datorită ție”.

În plus, a avut loc un photocall unde au fost inserate toate numele voluntarilor onorați și a fost proiectat un video rezumat cu imagini cu cele mai grele momente ale pandemiei.

Sursa: Consiliul Local aduce un omagiu voluntarilor care au colaborat în cele mai grele momente ale pandemiei