În această dimineață, consilierii care fac parte din Comisia Instituțională de Management a Consiliului Local au efectuat o vizită la situl roman Complutum, unde continuă săpăturile arheologice și lucrările de restaurare în sectorul de vest al Casei de los Grifos.

Intervenția a început în iulie 2021, ca urmare a investiției Primăriei Alcalá de Henares, a programului de fonduri europene EDUSI și a 1,5 program Cultural % al Ministerului Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane (MITMA).

Al patrulea viceprimar și consilier pentru Patrimoniul Istoric, Diana Díaz del Pozo, a declarat în timpul vizitei că „ termină lucrările de săpătură cu acest proiect care a ajuns la 500.000€ de investiție și lucrările de restaurare sunt deja inceputul . Astăzi mai mulți consilieri au vizitat șantierul pentru a vizita progresul, care face parte din acțiunile aprobate în Master Planul Complutum”

Díaz del Pozo a evidențiat „ angajamentul Consiliului Local și al Corporațiilor Municipale succesive în investiția în situl roman Complutum”

Sursa: Consilierii Corporației Municipale vizitează situl arheologic de lucrări de săpături și restaurare a Casa lui…