În această după-amiază, a început oficial Festivalul Ibero-American al Epocii de Aur, organizat de Comunitatea Madrid și Consiliul Local din Alcalá de Henares, „Classici în Alcalá 2022”

Teatrul Salón Cervantes a găzduit spectacolul „Américo y Áureo, historia de un boda” cu ocazia inaugurării Festivalului. Au participat membri ai companiilor și formațiunilor din Alcalá care participă la Festival: La Locandiera, Sol y Tábanos, Estival, Evogía, Teatro La Jara, Coruri și Dansuri La Nacencia del Centro Extremeño din Alcalá de Henares, Duelos y quebrantos, Complutense Symphonic Band , City of Alcalá Orchestra și MDC Orchestra, și a prezentat un spectacol muzical de Contrabandeando și Tuna de la Universitatea din Alcalá.

Ulterior, acțiunea s-a mutat în Plaza de Cervantes, care a a găzduit acțiunea de stradă „Isidro 400”, în regia lui Daniel Migueláñez și produsă de Institutul de Teatru din Madrid și UCM. Este o sărbătoare poetică și teatrală în jurul sfântului patron al Madridului, cu mult omagiu și mult umor, de care s-au putut bucura mulți din Alcala.

La Festivalul ceremonii de deschidere Au participat primarul orașului Alcalá de Henares, Javier Rodríguez Palacios, al treilea viceprimar și consilier pentru Cultură, María Aranguren, primarul Miguel Mayoral, directorul Festivalului, Mariano de Paco Serrano și consilieri ai Corporației Municipale.

Sursa: Clasico-urile începe la Alcalá 2022, Festivalul Ibero-American al Epocii de Aur organizat de Comunitatea Madrid și Consiliul Local…