#AlcaladeHenares – Primarul orașului Alcalá de Henares, Javier Rodríguez Palacios, viceprimarul și consilierul pentru Proiecte, Alberto Blázquez, și consilierii Patricia Sánchez și Alberto González au prezentat astăzi presei proiectele de reformă și reabilitare energetică ale Centrului Sociocultural Zulema și Tineretului. Casa.

La prezentare a participat și viceprimarul și consilierul pentru Dezvoltare Economică, Teresa Obiol.

Echipa de guvernare municipală a Primăriei Alcalá de Henares a optat să prezinte două proiecte la apelul PIREP (Programul de promovare a reabilitării energetice a clădirilor publice), finanțat cu fonduri europene #NextGenerationEu și Planul de recuperare, transformare și reziliență lansat de Guvern a Spaniei.

Odată ce ajutorul a fost acordat, contractarea redactării proiectelor se află în prezent în perioada de licitație publică. Odată întocmite, lucrările vor fi scoase la licitație, care vor fi finalizate cel târziu până la 30 septembrie 2024. 1.833.270,24 euro vor fi investiți în proiectul de reabilitare Zulema și 1.574 euro în proiectul Casa de la Juventud 817,20 euro.

Primarul orașului Complutense, Javier Rodríguez Palacios, a declarat că „prezentăm astăzi proiectele de reformă pentru două spații municipale utilizate pe scară largă de cetățenii din Alcalá de Henares. Am obținut încă o dată fonduri europene, ajungând la cifra de peste 42 de milioane de euro, în speță pentru reabilitarea energetică a Zulemei și Juve. Vom continua să lucrăm pentru a face din Alcalá de Henares un oraș mai durabil”.

„Zulema funcționează din 2016 ca Centru Sociocultural, și a fost scena a numeroase inițiative de cartier, găzduind entități și asociații din oraș. Este un spațiu de conviețuire care, după reformă, va fi mai durabil și mai confortabil. Și în cazul Casei de la Juventud, Juve-ul nostru, reforma și reabilitarea ei este încă un semn al angajamentului acestui Guvern față de tineret și de a oferi spații și activități pentru cei mai tineri din orașul nostru”, a precizat primul edil.

Al doilea viceprimar și consilier pentru Proiecte, Alberto Blázquez, a explicat detaliile proiectelor care sunt „foarte asemănătoare, și care vor reduce consumul de energie în ambele clădiri cu peste 30%. Consiliul Local a obținut un grant de 2.758.503,18 EUR în cadrul PIREP, care va acoperi mai mult de 80% din costul proiectelor, care însumează un total de 3.408.087,44 EUR.

„În ambele proiecte, clădirea este reabilitată integral, punând ca obiectiv principal reabilitarea energetică, fără a neglija alte condiții care vor îmbunătăți locuibilitatea și utilizarea clădirii. Izolarea clădirii va fi îmbunătățită, tâmplăria și sticla vor fi reînnoite prin sisteme noi, se va îmbunătăți eficiența generatoarelor de încălzire și răcire cu noi sisteme de mai mare eficiență, iluminatul interior și exterior va fi reînnoit prin tehnologie LED și sisteme de control centralizate, iar instalatia electrica va fi adaptata la reglementarile in vigoare. În plus, energia va fi generată folosind tehnologia solară fotovoltaică care va fi instalată pe acoperișuri”, a explicat Blázquez.

„Pe de altă parte, se vor acționa pentru îmbunătățirea accesibilității ambelor clădiri cu rampe noi, pentru adaptarea toaletelor existente și, în cazul Centrului Sociocultural Zulema, va fi instalat un nou lift exterior”.

La rândul ei, consilierul pentru Participarea Cetăţenească, Patricia Sánchez, a declarat că „Zulema este un spaţiu care găzduieşte o parte din mişcarea asociativă şi ţesutul social al oraşului, un spaţiu foarte important care a avut deficienţe care acum urmează să fie rezolvate datorită acestui fapt. investitie. Este un spațiu emblematic, de mare folos și căruia îi sunt foarte îndrăgostiți toți locuitorii din Alcala, în special cei care participă cel mai mult la țesutul social al orașului”.

În cele din urmă, consilierul pentru Tineret, Alberto González, a subliniat că „Casa Tineretului este un spațiu în care se generează sinergii și se creează un cadru ludic-educativ pentru copiii și tinerii din orașul nostru. Este o clădire deschisă tuturor băieților și fetelor, la slujba acestora, un loc de întâlnire și creativitate pe care am reformat-o și reorganizat-o în ultimii ani și care va avea în curând condiții mult mai bune datorită reabilitării sale”.

Sursa: Centrul Sociocultural Zulema și Casa Tineretului vor fi renovate și vor deveni clădiri mai durabile și mai eficiente…