Consilierul pentru inovare, Miguel Castillejo, împreună cu consilierul pentru Persoane Vârstnice, Carlos García, au participat ieri la o activitate de „Digitizare pentru vârstnici” organizată în cadrul Săptămânii mobile și cu colaborarea )Caixabank, care se angajează să îngrijirea personalizată a persoanelor vârstnice și să-i însoțească în lumea actuală a digitalizării.

A avut loc la Los Pinos Senior Center, unde directorul segmentului senior al entității, Nuria Asensio, a ținut o discuție de formare cu privire la utilizarea aplicațiilor de uz obișnuit în ziua lor, precum și a pastilelor de securitate.

În plus, ziua s-a încheiat cu o experiență de realitate virtuală, pentru a aduce tehnologia și mai aproape de participanți.

Castillejo a declarat, la finalul activității, că „și-a petrecut o dimineață foarte bună schimbând impresii despre utilizarea noilor tehnologii în viața de zi cu zi, cea mai mare Ei au avut o experiență grozavă cu ochelarii de realitate virtuală și este foarte important pentru noi să reducem decalajul digital la vârstnici din însoțire, respect, empatie și afecțiune, ne angajăm la o digitalizare incluzivă pentru a garanta drepturile bătrânii noștri”.

Săptămâna Mobile este o inițiativă, promovată de Mobile World Capital Barcelona și are, de asemenea, colaborarea cu Universitatea din Alcalá, Asociația Oficială a Inginerilor de Telecomunicații, și este sponsorizat de Telefónica Empresas, T Systems, Beteling Consulting and Engineering și are sprijinul CaixaBank , Estrella Damm, WordPress, AEDHE, Paradores și Ambigú.

Sursa: Centrul pentru seniori Los Pinos găzduiește o zi de digitalizare pentru bătrâni