Primarul orașului Alcalá de Henares, Javier Rodríguez Palacios, consilierul pentru Cultură și Turism, María Aranguren, și Diana Díaz del Pozo, Miguel Castillejo, Enrique Nogués și Alberto González au vizitat castrul roman situat pe Pico del Obispo, au vizitat diferitele ateliere, au participat la un antrenament militar și au făcut turul tarabelor din piață cu produse ale vremii însoțite de o paradă pe străzile San Juan, Cardenal Sandoval și Rojas și chiar Huerta del Obispo.

Până luni viitoare, Alcalá de Henares este transportată înapoi în timp 2000 cu ani în urmă, în primul secol al erei noastre. Vechiul acces la orașul zidit prin Puerta de Madrid, care a servit drept decor pentru intrarea triumfală a filmului Spartacus, și spațiul mare al Huerta del Obispo cu o capacitate de mai mult de . .000 oameni, servesc drept decor pentru o recreere romană constând dintr-o piață cu 80 tarabe cu produse de timpul, precum și tabere, spectacole, parade de gladiatori, ateliere, conferințe și chiar un circ roman.

Rodríguez Palacios a afirmat că vizitarea Alcalá de Henares în acest weekend de mai „este un plan perfect pentru a te bucura de o zi distractivă, în familie, dar și culturală, deoarece de la Puerta de Madrid a fost amenajat un autobuz navetă care face legătura cu situl roman Complutum, originea orașului nostru, și care poate fi văzut prin tururi ghidate gratuite. Este, de asemenea, o oportunitate pentru vecinii noștri, de a merge pe străzile din centrul orașului pline de atmosferă și de a ne impulsiona comerțul local și industria hotelieră”.

) Sursa: Alcalá se întoarce în primul secol al erei noastre și recreează „Complutum Renacida”