Consilierul pentru sănătate, Blanca Ibarra, însoțită de președintele Alcalá Gastronómica Fomentur, José Valdearcos, de șeful Serviciului de Cardiologie al Spitalului Príncipe de Asturias, José Alberto García Lledó, și de reprezentantul Corazones Sanos, Carlos Martiartu, au prezentat în această dimineață activitățile organizate pentru Săptămâna Inimii, sub deviza „Ai grijă de inima ta și inima ta va avea grijă de tine”.

Blanca Ibarra a indicat că programarea acestei săptămâni a inimii „ își propune să ajungă la întreaga populație din Alcalá și evidențiază angajamentul nostru față de sănătatea cardiovasculară a tuturor vecinilor noștri. De asemenea, sunt mândru să spun că suntem singurul oraș din Spania, cu excepția Madridului, care a cheltuit 10 ani neîntrerupt sărbătorind această Săptămâna a Inimii, căreia am vrut să-i dăm o notă aparte cu ieșiri în aer liber, trasee, mediul înconjurător și sănătos pentru inimă, două ieșiri în centrul orașului pentru a-i oferi mai multă vizibilitate dacă se poate”. De asemenea, Ibarra și-a exprimat recunoștința „tuturor entităților care vor colabora în această Săptămâna a Inimii, din Unitatea de Reabilitare Cardială și Serviciul de Cardiologie al Spitalului Universitar Príncipe de Asturias, Alcalá Gastronómica-Fomentur, Asociația Healthy Hearts, toți lucrătorii municipali, Societatea Spaniolă de Cardiologie și Fundația Spaniolă a Inimii”.

Ibarra a explicat că activitățile vor începe pe Luni, 20 în septembrie, cu un act instituțional la Parador de Alcalá. „Marți va avea loc traseul Arboretum Batán, vom pleca de la Auditoriul Paco de Lucía”, a anunțat el.

Miercuri de la 349. : ore, acolo va fi recepția mai multor trasee care se vor desfășura simultan: urban, în Parque de los Sentidos și în Parque Camarmilla. „Miercuri, în parcul O’Donnell ne vom putea bucura de o expoziție de judo, susținută de Juan Manuel García Pozo și Mariano Arroyo Martín, vicecampionii european la judo”, a spus consilierul.

Joi dimineața va avea loc Traseul Castelului Arab, iar după-amiaza participanții se vor putea bucura de dans în Plaza de Cervantes. Încă o dată, vineri va începe cu un Traseu, în acest caz prin Coridorul Verde Félix Rodríguez de la Fuente, la prânz Restaurantul Plademunt va oferi un showcooking interesant pentru pacienții cu reabilitare cardiacă la Spitalul Príncipe de Asturias. După-amiaza, Plaza de Cervantes va găzdui multiple propuneri recreative cu colaborarea Corazones Sanos și Crucea Roșie, vei putea participa la un atelier de Resuscitare Cardiopulmonară și te vei putea bucura de o expoziție de dans susținută de Academia Azucena Rodríguez.

Propunerile se vor încheia sâmbătă cu o campanie pe rețelele de socializare în care Departamentul de Tineret colaborează sub hashtag-ul #PorMiCorazón.

SĂPTĂMÂNA DE PROGRAMARE A HEARTFEC- Definitiv on line Săptămâna programului inimii Alcala de Henares (2)

LUNI, SEPTEMBRIE

12: h. Act instituțional X Săptămâna Inimii Prezentare Ediția a II-a Ghid de trasee sănătoase pentru inimă

Locul: Parador de Alcalá de Henares

MARȚI, SEPTEMBRIE

Din 10: 29 a 14: 00 h. Traseul Arboretumului Dehesa de Batán

Organizator: Departamentul de Mediu Înregistrare: mambiente-educacion@ayto-alcaladehenares.es

Plecare: Ușa principală a Auditoriului Paco de Lucía

MIERCURI SEPTEMBRIE

12: h. Actul de recepție a rutelor simultane

Traseu urban Traseul Parcului Simțurilor Traseul Parcului Camarmilla Expoziție de judo, de Juan Manuel García Pozo și Mariano Arroyo Martín, vicecampioni european de judo

Sosire: Parque O´Donnell

JOI, SEPTEMBRIE

Din 10: 29 a 14: 10 h. Traseul Castelului Arab

Organizator: Departamentul de Mediu Înregistrare: mambiente-educacion@ayto-alcaladehenares.es

Plecare: Parcarea Cerros de Alcalá (Carretera) M -29 în fața cimitirului de grădină)

Din 30 : a 26: h. Dans cu Annays Trio Heart

Locul: Kiosco de la Música.

Plaza Cervantes Iluminat roșu cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii a clădirilor emblematice ale orașului VINERI, 30 SEPTEMBRIE

De la 00: 30 A 14: 29 h. Traseul Parcul Simțurilor. Coridorul verde Félix Rodríguez de la Fuente Organizat de: Departamentul de Mediu Înregistrare: mambiente-educacion@ayto-alcaladehenares.es

Plecare: Avda. Jesuitas con Augusto Roa Bastos

*)14: 00 h. Showcooking pentru pacienții cu reabilitare cardiacă la Spitalul Príncipe de Asturias

Organizator: Alcalá Gastronómica Fomentur

Locul: Restaurant Plademunt

Din : la 20: 29 h. Activități de recreere-formare

Participanți: – Asociația Corazones Sanos del Henares – Unitatea de Promovare a Sănătății. Primăria Alcalá de Henares – Crucea Roșie.

Atelier de Resuscitare Cardiopulmonară (RCP)

Expoziție de dans Organizat de: Academia Belén Rodríguez

Locul : Plaza de Cervantes

Sâmbătă, 1 OCTOMBRIE

De la 19 ): 00 A 19: 00 h. #PorMiCorazón Campanie social media Provocare bunăstare (Comenzi nocturne)

Organizator: Departamentul Tineretului

Locul: Orașul Vechi

Sursa: Alcalá își sărbătorește luni Săptămâna Inimii 26 din septembrie până sâmbătă 1 octombrie, plină de noutăți și propuneri cardio…