Departamentul de Turism din Alcalá de Henares continuă să desfășoare acțiuni de promovare în cursul lunii iunie, cu scopul de a continua să promoveze orașul ca un centru cultural și cultural de înalt nivel. destinație istorică în centrul Spaniei. În acest fel, agenții de turism și jurnaliștii de specialitate vor vizita Alcalá pentru a-i face cunoscut potențialul cultural.

Astfel, Consiliul Local, în colaborare cu Direcția Generală de Turism din Madrid, va promova orașul cu un grup de 15 agenți de turism și jurnaliști specialiști din Germania. Acest grup selectat va face o vizită legată de Alcalá Literaria, deoarece membrii săi sunt specialiști în acest sector cultural și turistic.

A fost planificată și pentru în iunie, o altă vizită interesantă a 30 agenților de turism și de stimulare din cadrul Forumului Agenției din Madrid, care promovează Madridul printre 16 întâlnire cu agenții de turism din Europa. Alcalá și-a găsit rolul principal în acest forum printr-o vizită care va avea loc în dimineața menționată mai sus 15 în iunie, lucru care va întări, fără îndoială, imaginea lui Alcalá. ca destinație ideală la nivel european pentru întâlniri și congrese.

Urmând acest proces de promovare a orașului, pentru ziua 24, și încadrat în procesele de comunicare ale Planului de durabilitate turistică Alcalá, autorul José A. Gómez Iglesias, care este unul dintre cei mai recunoscuți din noul val de poezie care a obținut un mare succes în anii recenti. Activitatea sa în rețelele de socializare și promovarea produselor culturale este foarte recunoscută. Cu ocazia Festivalului de Clasici de la Alcalá, acest autor, cunoscut sub numele de Offreds, va promova orașul și mediul său cultural în cadrul Festivalului de Teatru.

Pentru Consilierul pentru Cultură și Turism, María Aranguren, „Rezultatele excelente în turism ale evenimentelor recente, precum Săptămâna Mare sau Complutum Renacida, confirmă redresarea sectorului și ne încurajează să dorim să continuăm să arătăm lumii moștenirea culturală a orașului nostru”.

Sursa: Alcalá își sporește acțiunile de promovare a turismului în oraș în iunie