Alcalá de Henares se va alătura sărbătoririi Zilei Mondiale a Turismului următoare 27 în septembrie. Anul acesta, ca noutate, orașul Alcalá va oferi în acea zi un tur ghidat bazat pe un nou mod de a percepe cel mai inovator, mai durabil și mai accesibil oraș.

Potrivit viceprimarului și consilierul Turismului, María Aranguren, acest traseu „ne va permite să facem publice noi resurse pe care orașul le pune la dispoziție cetățenilor și vizitatorilor și care sunt în prezent implementate în cadrul Planului de durabilitate a turismului acordat de Ministerul Turismului Alcalá de Henares. și cofinanțat de Consiliul orașului Alcalá, Comunitatea Madrid și chiar Ministerul. Printre aceste elemente se numără noul mobilier și semnalizare inteligentă și un Centru de Turism inteligent care va deveni realitate în curând și va conecta indicatoare pietonale, mese interpretative, totemuri informative ale monumentelor sau ecrane de informare distribuite în tot orașul”.

*)Oficiile de turism și clădirea Spitalului Vechi din Santa María la Rica deschid și stații de încărcare pentru telefoane mobile și alte dispozitive electronice.

Vizita oferită în ziua din septembrie include o nouă rută diferită (Capilla del Oidor – Antiguo Convento del Santo Ángel) și face parte din noile itinerarii integrate în Centrul de turism inteligent recent creat și care sunt conectate la noul mobilier și noua aplicație turistică.

Pe lângă conținutul virtual accesibil (în engleză, audio sau lectură ușoară), încorporarea de ghiduri radio va face din acest traseu un itinerar mai durabil, mai accesibil și mai inovator.

) Pentru a participa la această vizită va fi necesară înregistrarea în prealabil. Rezervările vor fi disponibile începând cu 19 în dimineața zilei de luni 19 în septembrie la următorul link de pe site-ul municipal: https://turismo.ayto – alcaladehenares.es/

Sursa: Alcalá de Henares va oferi un nou tip de tururi ghidate pentru celebrarea Zilei Mondiale a Turismului