Primarul, Javier Rodríguez Palacios, primul viceprimar, Miguel Ángel Lezcano, consilierul pentru Sărbători, María Aranguren, și președintele Consiliului Frăției Alcalá de Henares, Gregorio Manzanares, au prezentat astăzi la Sala Plenurilor din Consiliul Local Complutense a programat Săptămâna Mare 2019, prima după declararea acesteia ca Festival de Interes Turistic Național în 2016.

Rodríguez Palacios a felicitat Consiliul Frățiilor, pentru „munca enormă depusă în acești doi ani, pentru că a încercat să mențină viu sentimentul vecinilor deși sculpturile nu au putut ieși pe stradă, tu au dat dovadă de mare maturitate –a afirmat el-”; și i-a încurajat să iasă în acest an „cu entuziasm pentru a primi afecțiunea și respectul oamenilor din Alcala și al oamenilor care cu siguranță vor veni să vadă Săptămâna noastră Mare din multe colțuri ale Spaniei”.

Lezcano El a subliniat, de asemenea, importanța pe care Săptămâna Mare o va avea anul acesta „pentru a putea simți fervoarea religioasă și culturală pe străzi, pentru că Săptămâna Mare din Alcalá face acest oraș grozav pentru valoarea sculpturilor și a fraților săi. ”

Aranguren, la rândul său, a subliniat „povara emoțională a momentului. Am avut doi ani grei, foarte triști, dar ne dorim foarte mult să mergem înainte în această Săptămâna Mare în care vom putea asista la procesiuni, desigur, dar și la un Ciclu de Concerte în care cele mai vechi entități ale orașului precum Schola. Cantorum, și alte noi precum Corul Alcalá Paraninfo, precum și Cofrade Symphony și Lírica Ciudad de Alcalá.” Există un concurs de balcoane și vitrine la care pot participa cei aflați pe străzile pe care trec procesiunile și cine. va fi eligibil pentru premii de până la 1000 euro”. Președintele Consiliului Frățiilor, Gregorio Manzanares, care, vizibil emoționat, a declarat, de asemenea, că a fost foarte emoționat să poată ieși din nou în stradă și a invitat pe toată lumea să participe.

În Alcalá vor procesa acest lucru 2022 nouă cof radias, cea mai veche datează din secolul al XVI-lea iar cea mai recentă a fost fondată în 2016. Săptămâna Mare reunește mostre din cele mai bune tradiții de frățietate din Spania. Muzica, sculpturile și stilurile procesionale diferite arată că Săptămâna Mare din Alcalá este eterogenă și eclectică, deoarece a știut să preia ce e mai bun din fiecare tradiție.

Festivalul de Interes Turistic National

La 1 aprilie 2004 a fost declarat Festival de Interes Turistic Regional de catre Consiliul Guvernatorilor a Comunității Madrid și la data de 24 iunie 2019 a fost declarată Festival de interes turistic național de către Ministerul Industriei, Comerț și Turism.

Este una dintre cele trei sărbători care dețin acest titlu la Alcalá, împreună cu reprezentarea lui Don Juan la Alcalá și Săptămâna Cervantes.

SĂPTĂMÂNA SFANTĂ BROCHURE WEB

Sursa: Alcalá de Henares își va sărbători Săptămâna Mare, declarată în Festival de Interes Turistic Național