Alcalá de Henares se alătură astăzi sărbătoririi Zilei Mondiale a Turismului, iar anul acesta, ca noutate, orașul de Alcalá oferă un tur ghidat bazat pe un nou mod de a percepe orașul cel mai inovator, durabil și accesibil.

Potrivit viceprimarului și consilierului pentru Turism, María Aranguren, această rută „ne va permite să pentru a afla despre noile resurse pe care orașul le pune la dispoziție cetățenilor și vizitatorilor și care sunt în prezent implementate în cadrul Planului de durabilitate a turismului acordat de Ministerul Turismului Alcalá de Henares și cofinanțat de Consiliul Local Alcalá, Comunitatea Madrid și chiar Ministerul. Printre aceste elemente se numără noul mobilier și semnalizare inteligentă și un Centru inteligent Turism care va deveni realitate în scurt timp și va conecta indicatoare pietonale, mese interpretative, totemuri informative ale monumentelor sau ecrane informative distribuite în tot orașul”.

oficiile de turism și clădirea Spitalului Vechi din Santa María la Rica lansează și stații de încărcare pentru telefoane mobile și alte dispozitive electronice.

Vizita oferită în septembrie 27 include un nou traseu diferit (Capilla del Oidor – Antiguo Convento del Santo Ángel) și face parte din noile itinerarii integrate în Centrul Intelligent Turism recent creat și care sunt conectate la noul mobilier și noua aplicație turistică.

Pe lângă conținutul virtual accesibil (în engleză, audio sau citire ușoară), încorporarea de ghiduri radio va converti acest traseu într-un itinerar mai durabil, mai accesibil și mai inovator.

Pentru a participa gratuit la vizită, perioada de înscriere s-a deschis anul trecut 19 septembrie, și toate 30 locurile oferite au fost completate.

Sursa: Alcalá de Henares comemorează astăzi Ziua Mondială a Turismului cu un nou tip de tururi ghidate