Viceprimarul și consilierul pentru Patrimoniu, Diana Díaz del Pozo, a prezentat în această dimineață, în cadrul unei conferințe de presă, calendarul evenimentelor concepute de Departamentul Patrimoniului Istoric pentru a comemora anii 24 de declararea Alcalá de Henares ca oraș al Patrimoniului Mondial.

Díaz del Pozo a detaliat că vor fi „mai mult de cincisprezece activități care vor începe la 1 decembrie odată cu predarea orașului premiat Alcalá. Patrimoniul Mondial al Armatei și se va prelungi până la 16 din decembrie”.

Consilierul a evidențiat și tururile ghidate pe care acestea pot fi efectuate la Primăria, Vechea Mănăstire a Capucinilor, actualul sediu al Departamentului Educației de pe strada Santiago, recent reabilitat, Casa de los Grifos, a cărei zonă de vest a făcut obiectul unei intervenții recente, și Fabrica de Făină, declarată Bun al Interes cultural.

“Vom avea și activități sportive ivas -a adăugat Diaz del Pozo- precum cea de-a IV-a Aniversare a Patrimoniului Mondial al Crucii Naționale, în decembrie 16 sau ateliere de familie în orașul roman Complutum, pentru că credem că ceea ce nu se știe, iar cu acest tip de propuneri facem cunoscut publicului Patrimoniul nostru”.

Pe 2 decembrie, ziua aniversării, va avea loc semnarea unui Acord cu Universitatea din Alcalá în pregătire. pentru celebrarea, anul viitor 24, a XXV-a Aniversare a declararii orasului ca Oras Patrimoniu si dupa-amiaza, in afara capelei Oidorului, un video mapping sub titlul ” Nebrija imersivă: puterea cuvântului”.

Pentru a încheia, viceprimarul a evidențiat unele dintre cele mai importante intervenții de patrimoniu realizate în ultimii ani, „au fost multe acțiuni pe care le-am au executat în Complutum, unde vom deschide în curând Centrul de Interpretare, în ce s Santos Niños, restaurarea sălii de plen, pe strada Siete Esquinas a cărei perspectivă s-a schimbat radical, sau realizarea declarării Fabricii de Făină ca Bun de Interes Cultural Turistic”.

Sursa: Alcalá comemorează a XXIV-a aniversare de la declararea sa ca oraș al Patrimoniului Mondial cu mai mult de cincisprezece activități…