Teatrul Salón Cervantes a găzduit astăzi cea de-a doua și ultima zi a XIV Festivalul „Genii de descoperit”, organizat de Centrul Ocupațional Municipal El Molino, administrat de Fundația Aldaba, și care a avut colaborarea cu Barabú Payasos. Obiectivul acestui Festival este de a permite utilizatorilor Centrelor Ocupaționale să-și arate abilitățile artistice într-un teatru la fel de emblematic precum cel al lui Alcalá. Primarul, Javier Rodríguez Palacios, consilierul pentru servicii Social, Blanca Ibarra, consilierul pentru industrie, Susana Ropero, precum și alți membri ai corporației locale, au au participat la spectacolele, care astăzi au fost susținute de membrii Centrului Ocupațional El Molino din Alcalá de Henares și care au constat în piesa „A lo loco” și dansul „Persiguiendo el Sol”. În plus, a fost proiectată lucrarea „Naturaleza Viva”, de către CPDI Arganda. Rodríguez Palacios și-a exprimat „admirarea sa pentru munca extraordinară desfășurată de acești artiști, care sparg toate barierele diversității funcționale și ne fac să vedem că, cu sprijin și voință, suntem cu toții capabili să ne demonstrăm marile abilități”.

Pentru consilierul pentru Servicii Sociale, Blanca Ibarra, la rândul ei , nu există nicio îndoială “beneficiile pe care teatrul le aduce oamenilor cu diversitate intelectuală funcțională, ajutându-i să se motiveze, să se concentreze și să fie mai autonomi. Doar văzându-le fețele de satisfacție-s-a referit primarul-merită să facem în continuare acest tip de Festival”.

Ieri, miercuri, Festivalul a început cu spectacole de formații din CPDI Mirasierra, Danza Down (Compania Elías Lafuente) și DomusVi Majadahonda. Festivalul „Geniile de descoperit” și-a luat originea într-o petrecere internă a Centrului Ocupațional Municipal El Molino de Crăciunul 2007. De atunci, Teatro Salón Cervantes a găzduit în fiecare an spectacole de teatru, dans și muzică susținute de persoane cu diversitate funcțională. Din păcate, pandemia a forțat suspendarea evenimentelor din 2020 și 2021, dar anul acesta festivalul a revenit cu mai multă forță și entuziasm ca niciodată. Sursa: Alcalá a găzduit al XIV-lea Festival „Genii de descoperit”, o mare etapă a capacităților artistice ale oameni cu distracție…