În această amiază, Sala de Plen a Primăriei Complutense a salutat primirea a aproape o duzină de fotbaliști din Alcalá care joacă sau au jucat în mari cluburi naționale și internaționale.

Primarul, Javier Rodríguez Palacios, și consilierul pentru sport, Julián Cubilla, i-au primit pe Antonio Acosta, Manuel Alfaro, care nu a fost au putut participa și al cărui premiu a fost strâns de fiica sa, Javier Balboa, Alex Fernández, Gabi Moya, Juan Carlos Pedraza, Roberto Román, Jaime Sánchez și Manuel Tena, care au adunat un bust al lui Cervantes și apoi au semnat în Cartea Sporturilor din Onoare din partea orașului.

La act au participat și viceprimarul, Miguel Ángel Lezcano, al doilea viceprimar, Alberto Blázquez, și purtătorii de cuvânt ai politicii grupuri .

Cubilla a declarat că „a te primi în Sala noastră de Plen este o onoare pentru că ai transmis valori și ai obținut succese sportive, ești foarte important pentru acest oraș”.

Rodríguez Palacios a încheiat evenimentul mulțumind pentru importanța prezenței reprezentanților cluburilor care au participat la evenimentul în care „ recompensăm –a spus el- oameni, dar mai ales referințe pozitive în valori, în efort, în companie, în vieți sănătoase pe care le ai a purtat numele de Alcalá, al orașului tău, pentru toate orașele Spaniei și lumii pe care le-ai vizitat. Alcalá este un oraș cu 2000 ani de istorie, iar tu faci parte din istoria noastră sportivă cea mai recentă, motiv pentru care te-am invitat astăzi la acest omagiu”.

Sursa: Primăria la Primăria Alcalá de Henares pe fotbaliștii din Alcalá care aparțin la sau au aparținut unor cluburi mari