În această dimineață, Sala de Plenuri a Consiliului Local Alcalá de Henares a găzduit prezentarea cărții „Tezaurul municipal din Alcalá de Henares: de la revenirea democrației la consiliile municipale spaniole”, de Juan Antonio Pérez.

Primarul orașului Complutense, Javier Rodríguez Palacios, viceprimarul și consilierul pentru Trezorerie, Diana Díaz del Pozo, controlorul general municipal, Ernesto Sanz, și autorul, precum și foștii consilieri ai Consiliului Local pentru Trezorerie, printre alții, a participat la eveniment…

Au participat și viceprimarul María Aranguren și alți consilieri ai Corporației Municipale.

Rodríguez Palacios a afirmat că „această carte este o lucrare retrospectivă asupra activității trezoreriei municipale Complutense în cele patru decenii de istorie a Consiliului Local democratic, care s-au încheiat recent. Publicarea lui Juan Antonio, un mare lucrător al acestui Consiliu Municipal, servește la cunoașterea istoriei a ceea ce s-a întâmplat înainte, pentru a învăța din greșelile trecutului și pentru a continua să lucrăm pentru un viitor în care conturile municipale continuă să fie transparente și sănătoase”.

Lucrarea face un tur al evoluției istorice a funcționării trezoreriei municipale a Consiliului Local în ultimele patru decenii, analizând perioada 1979-2021.

Publicația, opera directorului Serviciului de analiză economică al Consiliului Local Alcalá de Henares, a avut sprijinul tehnic și documentar al Gloriei Pampliega, Manuel Román și Antonio Sarmiento.

Sursa: A prezentat cartea: „Tezaurul municipal din Alcalá de Henares” de Juan Antonio Pérez