Consiliul de administrație locală al Consiliului Local al orașului Alcalá de Henares a aprobat astăzi proiectul de reparație și adaptare pentru pasarela pietonală de pe Calle Escudo peste linia de cale ferată.. Cu un buget de 326.673,27€ si o durata estimata a lucrarilor de 3 luni, lucrarile vor presupune imbunatatirea conditiilor de securitate a acestei infrastructuri.

Pentru al doilea viceprimar și consilier pentru Urbanism, Alberto Blázquez, „aprobam proiectul care va presupune, odată cu realizarea lucrări vara, adecvarea pasarelei pietonale de pe Calle Escudo. Datorită investițiilor municipale, Consiliul Local a reformat deja pasarela de pe strada Gaceta cu o investiție de .27. €, și vom continua să acționăm asupra restului trecerilor de pietoni de pe șinele de tren din oraș”

Acțiunea are în vedere lucrari necesare repararii travei centrale si a celor doua rampe asimetrice care dau acces la aceasta, pe fiecare parte.

Solutia adoptata este montarea unei noi platforme metalice ca placa pasarelă și înlocuiți balustradele și alte elemente de protecție. Se va menține structura principală, căreia i se va acorda un tratament de curățare și conservare.

Lucrările vor fi efectuate vara, cu scopul de a evita neplăcerile în perioada școlară.

Sursa: A aprobat proiectul de reparație și adaptare a pasarelei pietonale de pe Calle Escudo