Lucrarea va fi cofinanțată de Consiliul Local și Comunitatea Madrid, în cadrul Programului Regional de Investiții
Această acțiune a fost o revendicare istorică a locuitorilor și asociațiilor din Sectorul V
Consiliul de Administrație Locală al Consiliului Local Alcalá de Henares a aprobat astăzi proiectul și începerea dosarului de contractare pentru „reorganizarea circulației vehiculelor și a zonelor adiacente la intersecția bulevardei Lope de Figueroa cu străzile Santander și Luis de Madrona, în municipiul Alcalá de Henares”. Aceasta este o acțiune care va fi cofinanțată prin Programul Regional de Investiții al Comunității Madrid 2016-2019 (PIR 2016 -2019 Extins), conform rezoluției de 17 din septembrie 2016 de către Conducerea Generală al Administrației Locale.

După un proces îndelungat, Direcția Generală Administrație Locală printr-o rezoluție din 4 aprilie, 2022, a aprobat respectivul proiect, care este aprobat și astăzi de Consiliul Administrației Locale, cu scopul de a scoate la licitație execuția acestei acțiuni în perioada următoare. săptămâni. .

Al doilea viceprimar și consilier pentru mobilitate, Alberto Blázquez, a precizat că „această acțiune va schimba total zona, îndeplinind astfel o revendicare de vecinătate a cetățenilor din zonă care a fost chiar aprobată de Plenul Consiliul Districtului V cu mai mult de ani în urmă, în 2016”.

„Continuăm să derulăm proiecte care îmbunătățesc mobilitatea pietonilor și vehiculelor în cartierele Alcalá de Henares, ca parte a angajamentului investițional pe care această echipă de Guvernul efectuează”, a afirmat Blázquez.

suma totală a proiectului se ridică la suma 71.17,71 euro iar domeniul de aplicare este 8695 metri patrati.

Obiectul il reprezinta executarea lucrarilor necesare de îmbunătățire a accesibilității și mobilității prin diferite acțiuni constând în construirea unui sens giratoriu la intersecția Avenida de Lope de Figueroa cu străzile Santander și Luis de Madrona. Obiectivul principal al acțiunii este reorganizarea fluxului de vehicule în zonă, câștigând fluiditate și siguranță rutieră, precum și reorganizarea circulației și parcării pe Calle Santander, modificarea circulației în dublu sens pe șosea atașat la Parcul Filipine și părăsind drumul mai rezidențial care este atașat clădirilor. Va fi creat un trotuar accesibil. Pe parcursul acțiunii se pune un accent deosebit pe accesibilitate. Cu acțiunile cuprinse în proiect, se va îmbunătăți circulația pietonilor, bicicliștilor și vehiculelor în mediul descris, generând treceri de pietoni prioritare, sporind fluiditatea circulației care se traduce prin reducerea emisiilor și a poluării fonice în zonă, cu ca urmare a imbunatatirii finale a calitatii mediului.

Termenul de executie estimat este de 3 luni, si se prevede ca lucrarile sa poata începe vara care vine.

Sursa: 8695 A aprobat începerea dosarului de contractare pentru proiectul de reorganizare a circulației la intersecția Lope de Figuer…