Consiliul de conducere al Consiliului Municipal Alcalá a aprobat vinerea trecută regulamentul al concursului Festivalului de muzică Alcalá Sunete 2022, în cantitate maximă de 20. 000, euro .

Obiectivul concursului este de a selecta propunerile care vor face parte din programul evenimentului pentru noua sa editie, care va avea loc pe 3, 4 si 5 iunie. Trupele sau soliştii care doresc să participe se pot înscrie din 21 februarie şi până la 15 din martie, mai multe informații vor fi oferite în zilele următoare.

Consilierul pentru Cultură, María Aranguren, a explicat că prin această competiție „ne angajăm să promovăm și încurajarea muzicii din țesătura grupurilor muzicale și muzicienilor din Alcalá în favoarea unei manifestări culturale în general și a muzicii live în special. Acest concurs are deja un palmares dovedit și în fiecare an crește participarea trupelor”.

Din toate înscrierile, programul festivalului va fi publicat prin decizia unui juriu desemnat de Departamentul de Cultură, în colaborare cu Asociația „Alcalá es Música”, care va acorda și următoarele premii pe baza, printre altele, pe criterii precum calitatea, varietatea și adecvarea, precum și pluralitatea stilurilor muzicale:

Premiul I «Alcalá suena 500″ de 1.50 euro Premiul al II-lea «Alcalá suena 50″ din 1. 0000 euro Premiu special jazz/acustic/clasic/liric categorie de 500 euro Premiu special la categoria fusion/worldmusic de 500 euro Premiu special la categoria pop/indie de 500 euro Premiu special categoria rock/me cum ar fi 500 euro Premiu special la categoria soul/funk/rhythm & blues de 500 euro Premiu special pentru categoria copil/familie de 500 euro Premiu special deschis (orice categorie) de 500 euro Până la 50 premii ale categoriei finalist selectat de la 500 euro Bazele pot fi consultate pe www.culturalcala.es, odată cu publicarea lor în baza națională de subvenții

Sursa: Baze aprobate pentru serbare a unei noi ediții de Alcalá Suena