Teatrul Salón Cervantes a găzduit în această dimineață un eveniment extrem de emoționant. A fost un omagiu al orașului către oameni, asociații, companii și instituții care au colaborat în cele mai grele momente ale pandemiei de COVID .

Primarul, Javier Rodríguez Palacios, a prezidat evenimentul, care a fost condus de jurnalista din Alcala, Inmaculada Loeches, și a fost însoțit de viceprimarul, Miguel Ángel Lezcano, de al doilea viceprimar. și consilierul pentru securitate, Alberto Blázquez, de către consilierul pentru mediu, Enrique Nogués, și de către consilierul pentru sănătate, Blanca Ibarra, în livrarea de plăci către aproape o sută de persoane care le-au colectat în numele grupurilor, asociațiilor sau instituții ca simbol al recunoștinței.

Deosebit de emoționant a fost momentul în care reprezentanții Poliției Locale, Poliției Naționale, Brigăzii Almogávares VI de Parașutiști și Protecție Civilă din Alcalá și din Torrejon. Aplauzele participanților au durat câteva minute.

Rodríguez Palacios a amintit „teama și angoasa pe care le-am trăit în acele luni, pentru viața noastră și a familiilor noastre. Pandemia a lovit Alcalá foarte tare -a spus el-, dar astăzi vrem să mergem înainte, să revenim la viață și să prețuim importanța ei.”

Primarul a mulțumit pentru munca „fiecăreia dintre oameni. și entități care au strâns astăzi această placă simbolică de omagiu, de la angajații municipali, colegii de corporație, angajații Cimitirului Grădinii, oameni de afaceri ai acestui oraș care au colaborat, Brigada de Parașutisti, las Peñas, Fundația Atlético de Madrid, Hotel Isla Garena, Universitatea din Alcalá cu care am deschis un pavilion de urgență care a salvat vieți, Poliția Locală și Protecția Civilă. Amintirea mea specială pentru José Gilberto González, fostul manager al Prințului Asturiei, îngrijorat de lucrătorii săi. De asemenea, vreau să mulțumesc tuturor oamenilor care au ajutat în aceste șase luni și care ar putea să nu fie aici astăzi pentru eforturile lor.”

Rodríguez Palacios a declarat că se simte „profund mândru de rețeaua de solidaritate a oraș, a Sănătății Publice pe care trebuie să-l întărim și a muncii voluntarilor, mai mult decât 400 care au lucrat de la Bursa noastră de Voluntari și cărora le vom recunoaște în curând. Alcalá are ani de istorie, a văzut războaie și epidemii trecând, dar nu a cedat și acum o săptămână am inaugurat monumentul We Are Ambrace, să ne amintim, nu a uita, a avea memorie”.

Spitalul Prințul Asturiei din Alcalá s-a distins cu Medalia de Aur a orașului

La sfârșitul omagiului, Rodríguez Palacios a prezidat Sesiunea Plenară Extraordinară pentru a acorda Medalia de Aur a orașului Spitalului Universitar Príncipe de Asturias.

Medalia a fost strânsă de Mª Dolores Rubio y Lleonart, director general, care a dat cuvântul lui Carmen Soldevilla Palacios, supraveghetor admitere, lui Juan Ángel Muñoz López, supraveghetor de asistență medicală și șef al Educației continue, și Alberto García Lledó, șef al Serviciului de Cardiologie.

Pentru a închide evenimentul, primarul s-a exprimat „în numele orașului” – a subliniat el – „Recunoştinţa unanimă faţă de Spitalul Príncipe de Asturias, care s-a născut dintr-o cerere din partea populaţiei din Alcalá, care face parte din vieţile noastre, din momentele noastre fericite şi din pierderile noastre, şi vreau să recunosc pe toţi cei care au fost acolo, de la cel care te-a întâmpinat la ușă lui José Gilberto, care se afla în față în acel moment. A fost un management exemplar. În primele luni nu am avut informații, ați avut suferința de a duce virusul la voi acasă și ați știut. Aducem paturi din Isla Garena și Bedel cu colaborarea Brigăzii Parașutisti. Această medalie îndeplinește un angajament luat în urmă cu doi ani și, de asemenea, reînnoiește angajamentul locuitorilor din Alcalá față de viitorul al unui spital pe care ei îl simt al lor”.

Sursa: Omagiu emoționant din oraș către oameni, asociații, companii și instituții care au colaborat in cele mai grele momente…