Ciclul Vino și auzi viitorul cheamă către Palace Robert unei serii de creatori pentru ca aceștia să ne arate, grație carierei lor artistice extinse, ce probleme trebuie să ascultăm, să fim atenți, să putem face față incertitudinilor pe care viitorul le prezintă pentru noi. Propunerea își propune să influențeze ideea grădinii ca emițător de vibrații culturale. Vizavi de oraș, grădina ne permite să stăm la pândă, ne deschide o lume magică și sugestivă, plină de viață și, în același timp, ne permite să ne regenerăm. În acest habitat al Jardins del Palau Robert, diferiți artiști renumiți articulează un discurs personal care din diferite discipline – muzică, arhitectură, cinema, fotografie… – invită publicul să vină să-i asculte, să participe la ideile lor și la intervenție pe care o vor fi dezvoltate special pentru Grădinile din Palau Robert.

A treia întâlnire de lux: Joan FontcubertaArtistul Joan Fontcuberta, protagonistul celui de-al treilea „Vino în grădini pentru a asculta viitorul”După prezența lui Cesc Gelabert și Clara Segura, 8 octombrie este La rândul fotografului Joan Fontcuberta, care va fi intervievat de jurnalista Elisenda Roca și va explica viziunea sa despre lume, viitor și viziunea sa despre „fotograful în fotografie”.

De mai bine de patru decenii, Joan Fontcuberta a dezvoltat o operă artistică tic s-a concentrat pe domeniul fotografiei, desfășurând și o activitate plurală ca profesor, eseist, curator de expoziții și istoric. Atât producția sa creativă, cât și cea reflexivă se situează într-o perspectivă critică a limbajului și se concentrează pe conflictele dintre natură, tehnologie, fotografie, memorie și regimuri ale adevărului. Proiectele sale, de obicei de natură multidisciplinară, explorează condiția narativă și documentară a imaginii, parodiând aspectele autoritare ale acesteia.A fost profesor, printre alte centre, la Studii de comunicare audiovizuală la Universitatea Pompeu Fabra, la Departamentul de Studii vizuale și de mediu de la Universitatea Harvard din Cambridge, Massachusetts, Statele Unite ale Americii și la Le Fresnoy / Studio National des Arts Contemporains, Turcoing, Franța . Este autorul a o duzină de cărți de istorie și eseuri despre fotografie precum „El beso de Judas. Fotografie și adevăr” (260), „Știință și fricțiune” (1992), „Camera Pandorei. Fotografie după fotografie” (1999), „Furia imaginilor . Note despre post-fotografie” (2014, „Revelații” (2014) sau „Imagini latente” (2022 ). Sunt treizeci de monografii publicate despre munca sa de creație.A susținut expoziții individuale ale lucrării sale în centre precum MoMA (New York, ), MIT (Cambridge, ), Muzeul Cantini ( Marsilia, 96) , Institutul de Artă (Chicago, 390 ), IVAM (Valencia, 1992 ), MNAC (Barcelona, ​​​​1997 ), Muzeul de Arte Frumoase (Fukui, Japonia), Palazzo delle Esposizioni (Roma, 2014 ), ARTIUM (Vitoria/Gazteiz, 2008 ), Centrul Australian de Fotografie (Sydney, ), Palau de la Virreina (Barcelona, ​​​​2003) , europarlamentar (Paris, ) și Muzeul Științei (Londra, ).

O sutien a fost achiziționat de colecții publice precum cele ale Musée d’Art Moderne – Centre Georges Pompidou, Paris; Muzeul Metropolitan de Artă, New York; Muzeul de Artă Modernă, New York; Institutul de Artă, Chicago; Muzeul de Artă Modernă din San Francisco, San Francisco; Galeria Națională de Artă, Ottawa; Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia, Madrid; MACBA, Barcelona, ​​​​printre altele.The 1994 a fost premiat Cavalier de l’Ordre des Arts et des Lettres de către Ministerul francez al Culturii. 1992 a primit Premiul Național de Fotografie, acordat de Ministerul Culturii; la 2008, Premiul Național pentru Cultură în Arte Plastice, acordat de Generalitati Catalonia, și Testul Național, de la Ministerul Culturii. 2008 a fost distins cu Premiul International Hasselblad; pe 2014 cu Premiul pentru Cultura Fotografiei din Comunitatea Madridului și pe 2016 Premiul Orașului Barcelona pentru eseu și științe umaniste. 2022 a primit titlul de Doctor Honoris Causa de la Université Paris 8. 8709812 Sursă: 8709812Al treilea apel pentru Ciclul „Vino și ascultă viitorul” cu fotograful Joan Fontcuberta