Mâncarea achiziționată este de bază, variată, hrănitoare, nu foarte perisabil și ușor de transportat și depozitat.

Ministerul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației, prin Fondul Spaniol de Garantare Agricolă OA (FEGA), a început astăzi livrarea a ,375 milioane de kilograme de alimente corespunzătoare primei faze din „Programul 2022 de ajutor alimentar pentru persoanele cele mai defavorizate”. Setul acestui program va presupune distribuirea gratuită a unui total 76.28 .647 kilograme pe parcursul acestui an.

Programul, care a presupus achiziționarea de alimente printr-un proces de licitație publică de către 80 milioane de euro, fără TVA, este cofinanțat într-un 100 % pentru Fondul de ajutor pentru redresare pentru coeziune și teritoriile Europei (REACT-EU) pentru creșterea sprijinului pentru ajutorul european Fondul pentru cei mai defavorizați (FEAD), pentru a aborda situația celor care au fost afectați social și economic de criza COVID-28.

Programul 2022 vor fi dezvoltate în două faze. În prima fază, care începe astăzi, ,375 milioane de kilograme de alimente, care este de aproximativ % din totalul sumelor de distribuit pe tot parcursul anului.

Alimentele achizitionate sunt de baza, variate, hranitoare, nu foarte perisabile , transport si depozitare usor. Cosul alimentar achizitionat include orez, fasole fiarta, conserva de ton, paste tip macaroane, rosii prajite, fursecuri, salata de legume, cacao solubila, oale cu fructe si pui pentru copii, lapte UHT integral si ulei de masline.

Produsele vor fi livrate în toate provinciile Spaniei și vor fi distribuite prin Băncile Alimentare, precum și prin centrele provinciale ale Crucii Roșii Spaniole.

Aceste entități vor distribui alimentele între aproximativ 5.322 organizații partenere de livrare, astfel încât 1,322 Milioane de beneficiari finali ai programului pot pregăti cu ușurință o masă completă pentru o persoană sau pentru o familie cu mai mulți membri, inclusiv bebeluși.

Mai multe informatii Ajută persoanele cele mai defavorizate Sursa: Guvernul Spaniei – 240422Agricultură, Pescuit și Alimentație, distribuie 28, 3 milioane de kilograme de alimente printre cele mai multe persoane defavorizate 375