Zeci de mii de persoane traversează zilnic graniţele arădene în aceste zile, în special prin Vama Nădlac, traficul crescând cu 40% faţă de perioadele obişnuite, majoritatea călătorilor fiind muncitori români stabiliţi în străinătate şi care vin să-şi petreacă sărbătorile în ţară.

În punctele de frontieră din judeţ au fost luate măsuri de fluidizare a traficului, printre care suplimentarea personalului de control şi benzilor auto. Pentru evitarea aglomerărilor, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră (Nădlac – Nagylak, Turnu – Batonnya, Varsand – Gyula) existente la graniţa arădeană, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, datorate atât capacităţii limitate a infrastructurii, cât şi a unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

În anul 2009, în luna decembrie, au trecut frontieră aproximativ 564.000 persoane, din care peste 373.000 au fost cetăţeni români (224.700 pe sensul de intrare în ţară şi 148.700 pe sensul de ieşire) şi aproximativ 189.000 cetăţeni străini. Cel mai tranzitat punct de frontieră din judeţul Arad a rămas Nădlacul.