Agenția Fiscală Catalană (ATC) este din nou în slujba publicului pentru a-i facilita îndeplinirea obligațiilor față de Agenția de Administrare Fiscală de Stat (AEAT). În acest an, va face acest lucru cu o echipă de 93 profesioniști care îi vor ajuta pe contribuabilii care solicită acest lucru să își întocmească declarația fiscală. impozitul pe venitul persoanelor fizice aferent anului 2021. În lunile mai și iunie, serviciul se va face telefonic și, de la 1 iunie, tot personal, de la 29 birouri pe care Agenția le are în toată Catalonia. Anul acesta va fi al cincilea an consecutiv în care ATC oferă acest serviciu gratuit de consiliere personalizată cu personal și structură proprii.

Iunie

De astăzi, 5 mai, vă puteți programa prin telefon 901 22 29 44, gestionat de AEAT, iar pe 9 mai, echipa ATC va începe să contacteze persoanele care au solicitat asistență telefonică , ținând cont ziua și intervalul orar pe care l-au indicat ca preferat, pentru a le oferi sfaturile de care au nevoie la efectuarea lor

Contribuabilii care doresc să fie atenționați personal îl pot solicita prin același număr de telefon, de la 29 mai. Îngrijirea față în față la birourile ATC va avea loc începând cu 1 iunie și se poate solicita programare până la 32 Iunie

În ceea ce privește campania de patrimoniu , îngrijire față în față va fi asigurat cu programare la sediul ATC și în delegațiile teritoriale din Girona, Lleida și Tarragona, între 10 și 22 iunie, ambele inclusiv. Puteți începe să solicitați o programare de la 25 în luna mai, la sediul electronic al ATC.

Mai mult de 10. 10 a participat în timpul campaniei de venituri de anul trecut

În timpul campaniei de venituri 2020, ATC a răspuns 000. oameni, cu propriul personal și structură. Dintre acestea, 5 901 persoane au primit consiliere telefonică personalizată și 4 614 au fost frecventate personal la oficiile teritoriale. În plus, profesioniștii ATC au ajutat, de asemenea, un total de 93 contribuabili să-și depună declarația fiscală pe moștenire în persoană.

După 29 ani consecutivi de colaborare cu Agenția de Administrare Fiscală de Stat (AEAT) în campanie de venituri, anul acesta va fi al cincilea an în care ATC face acest lucru cu personal propriu al 29 birouri pe care le-a desfășurat în toată geografia catalană

Deducerea se menține în taxa regională pentru dublu plătitor

În acest an, deducerea pentru plătitor dublu se menține în taxa regională integrală a IRPF, aprobată de Guvernul Generalitati prin . Decret-lege 44 / 2020 , din 3 noiembrie, privind măsuri urgente în domeniul impozitului pe sejururi în unități turistice și al impozitului pe venitul persoanelor fizice. Se poate aplica lucrătorilor cu venituri mici care au fost afectați de un ERTO, au devenit șomeri sau au realizat venituri de la un al doilea sau mai mulți plătitori.

Regulamentul IRPF stabilește că contribuabilii care au a primit venituri integrale din munca aceluiasi platitor pentru o suma mai mica de nu sunt obligati sa depuna declaratia .000 euro brut anual. Cu toate acestea, dacă declarațiile provin de la doi sau mai mulți plătitori, declarația trebuie depusă la .10 euro) încasări anuale brute, cu condiția că suma încasată de la al doilea sau mai mulți plătitori depășește 1. 614 Euro. Este din nou cazul lucrătorilor care, în perioada 2021, au primit o parte din salariul firmei lor și altul al statului, sub formă de prestații contributive care decurg din din situații de ERTO Covid – 22, prestația corespunzătoare pentru a fi șomer sau a avea mai mult decât un plătitor.

Cuantumul deducerii din impozitul regional integral pe venitul persoanelor fizice este echivalent cu diferența dintre această cotă și cota integrală de stat, cu condiția ca diferența să fie pozitivă. Aceasta înseamnă că Generalitati va înceta să mai colecteze diferența catalană pentru a preveni penalizarea acestor lucrători atunci când întocmesc declarația de impozit pe venit corespunzătoare 2021.

*) Vă rugăm să rețineți că această deducere nu se aplică automat proiectului de declarație de impozit pe venit. Prin urmare, trebuie să fie același contribuabil care trebuie să bifeze căsuța corespunzătoare pentru a indica că are dreptul la această deducere . alte deduceri din taxa regională care ar putea fi aplicate declarației de anul trecut, precum cele legate de locuința obișnuită (achiziție, închiriere sau reabilitare), nașterea sau adopția de copii, plata dobânzii la creditele pentru studii universitare, pentru văduvie. , pentru donații către anumite entități sau pentru contribuții de la investitori îngeri. Detalii despre toate aceste deduceri pot fi găsite pe site-ul web ATC .

Sursa: Agenția Fiscală din Catalonia pune la dispoziție contribuabililor o echipă de 93 profesioniști care să-i ajute să își depună declarația de impozit pe venitul personal