Din 2 aprilie până în 17 mai, copiii din Catalonia care vor să-și spună cuvântul, vor putea participa la concursul online sondaj www.imaginemcatalunya.cat , o propunere încadrată în Agenda Urbană a Cataloniei și care își propune să reflecte și să contribuie cu propuneri cu privire la provocările și oportunitățile Cataloniei .

Procesul începe sâmbăta aceasta cu un prim atelier cu băieții și fetele care participă la Consiliul Național al Copilului și Copilului Adolescenței (CNIAC).

Băieții și fetele vor participa la un atelier organizat de Direcția Generală Agenda Urbană și Națiune Digitală și care va contribui la reflectarea, generarea dezbaterilor și a diferitelor propuneri care vor fi incluse în documentul final al Agenda Urbană a Cataloniei.

Să ne imaginăm Catalonia

Promovat de Departamentul Vicepreședinției Guvernului, site-ul este lansat www.imaginemcatalunya.cat adr pentru tineri între 8 și 17. Cei care acum sunt copii și adolescenți, în 2050 vor avea între 36 și 47 ani și dorește să ajute la reflectarea asupra modului în care tranzițiile verzi și digitale ne vor afecta viața în următorii ani, fie că sunt sociale, economice sau de mediu. Scopul al acestei propuneri este de a include reflecțiile și ideile care apar între acest grup în Agenda Urbană și de a integra în acest fel concepte și viziuni cu o perspectivă largă și de viitor.

Acest atelier va va fi prezentă de către directorul Agenda Urbană și Națiunea Digitală, Maria Galindo, în colaborare cu I2cat, și va fi facilitată de Planeta Impro

Care este CNIAC ?

Consiliul Național al Copiilor și Adolescenților din Catalonia (CNIAC) este un organism colegial consultativ și participativ pentru copii și adolescenți al Generalitati de Catalunya, care reprezintă interesele și punctele de vedere ale inf. și adolescenții din Catalonia și le protejează drepturile.

Copiii și adolescenții de la 8 până la 17 fac parte din aceasta. , cu permisiunea părinților lor, care au fost aleși de Consiliile Teritoriale ale Copilului și Adolescentului din care fac parte.

Ce este Agenda Urbană

Noua Agenda Urbană a Națiunilor Unite este o foaie de parcurs pentru dezvoltarea urbană care evidențiază și subliniază rolul orașelor în promovarea dezvoltării durabile și echitabile din punct de vedere social a planeta. Catalonia își dezvoltă în prezent propria Agenda Urbană: Catalonia 2050. Acesta vizează tranziția digitală și cea verde, din trei dimensiuni: un model productiv nou, mai durabil, care promovează echilibrul teritorial și echitatea socială. Toate acestea sunt promovate de un număr mare de actori care au voce în Adunarea Urbană a Cataloniei.

Sursa: Agenda Urbană a Cataloniei întreabă copiii care vor fi provocările țării în acest an 2050