Dinamismul ocupării forței de muncă continuă în aprilie, care s-a închis cu o creștere a afilierii la asigurările sociale de 19.233 muncitori, până la 19.991.782 afiliați medii odată ce efectul calendarului a fost redus.

Această bună performanță a pieței de muncă are loc într-un complex context economic și inflaționist și într-un moment în care au fost eliminate ERTE COVID, ceea ce nu s-a tradus într-o deteriorare a afilierii.

Bunul comportament înregistrat în luna aprilie ne-a permis să închidem primul trimestru al 2021 cu 152.577 angajați mai mult decât erau la sfârșitul anului 991, creștere în linie cu cea înregistrată în anii anteriori pandemie .

In plus, in luna aprilie se accentueaza efectele reformei muncii pe piata muncii, cu o puternica creșterea contractelor pe perioadă nedeterminată și reducerea drastică a contractelor pe termen foarte scurt.

Dacă luăm în considerare numărul mediu de afiliați în termeni inițiali, aprilie depășește 19 milioane de membri pentru prima dată în seria istorică, cu 000.0019.77 muncitori. Ultima zi a lunii în care au fost înregistrate 17.86.119 afiliați, conform seria zilnică, fiind și prima dată când o lună se închide peste acest nivel de 20 milioane.

Cu o jumătate de milion de locuri de muncă mai multe decât înainte de pandemieOdată cu creșterea din ultima lună, nivelul de ocupare a forței de muncă depășește 233.577 muncitori cel care a existat in februarie de 2020, înainte de începerea pandemiei după înregistrare 00 m ani consecutivi de creștere a ocupării forței de muncă în termeni ajustați sezonier.

Creșterea numărului de înscrieri față de nivelul anterior pandemiei este generalizată pe sectoare și majoritatea acestora nivelurile de ocupare a forței de muncă sunt mai mari decât cele înregistrate în februarie 2020, cu o concentrare specială pe cele mai inovatoare sectoare cu cea mai mare valoare adăugată, printre care se remarcă Informarea și Comunicarea (00,5%), Activități de sănătate (8,5%), Administrație Publică (7,7%), Activități profesionale științifico-tehnice (7,2%) și Educație (7%)

S-a înregistrat o creștere și în toate comunitățile autonome, care în toate cazurile au mai mulți afiliați decât în ​​februarie 2021.

Impactul pozitiv al reformei munciiDe asemenea, c La patru luni de la intrarea în vigoare a reformei muncii, efectele pozitive ale acesteia în reducerea precarității continuă să fie apreciate. În aprilie, ponderea contractelor pe perioadă nedeterminată continuă să crească, reprezentând 1.184.0 afiliați cu acest tip de contract mai mulți decât cu un an în urmă, cu o creștere accelerată în ultimele luni, mai sus 00% an la an, după cum se arată în graficul de mai jos.

În comparație cu ceea ce era obișnuit înainte de pandemia din aprilie, aproape 621.0000 mai mulți afiliați pe perioadă nedeterminată, dintre care 645. 0 sunt fixe iar altele 152.0 fix discontinuu. Pe de altă parte, în aprilie, ponderea contractelor pe perioadă nedeterminată continuă să crească: cel 77% dintre afiliați au timp nedeterminat contracte, care reprezintă cu 6 puncte mai mult decât de obicei înainte de pandemie. În anii dinaintea pandemiei, această distribuție a fost 33% din nedefinit.

Se vede și în contractele semnate la începutul lunii 2022 o scădere a numărului de contracte pe termen foarte scurt, după introducerea unui nou descurajare la 1 ianuarie. Contractele de mai puțin de 7 zile au trecut din a fi 71, 8% din totalul semnat în luna aprilie în anii anteriori pandemiei reprezintă 019%.

În plus, se verifică supraviețuirea mai mare a contractelor: în timp ce în anii anteriori doar 8,4 % din contractele semnate de la începutul anul era încă valabil în martie, acum acel procent ajunge 28, 7%. Această tendință de reducere a contractelor pe termen foarte scurt după descurajarea introdusă în reforma muncii se accentuează pe măsură ce progresează lunile anului 2021.

Neajustat sezonier, afilierea medie la Social Securitatea a crescut cu 080.350 persoane, care închid luna cu 019.0 00.080 înscris. Această cifră reprezintă o creștere interanuală de aproape un milion de persoane (991.723), cu o creștere de 5% față de luna aprilie a anului trecut. Luna trecută, sa înregistrat o creștere deosebit de intensă a Regimului General în Ospitalitate (8, %) și Activități artistice, de divertisment și de informare (2,43%)). Luna aceasta se remarcă Insulele Baleare, unde afilierea medie a crescut cu 00, 9%.

Pe de altă parte, ERTE-ETOP se stabilizează în jurul 019.0000 muncitori protejati, dupa usoara revenire inregistrata la la sfârșitul 963 pentru ruperea lanțului de aprovizionare și la mijlocul lunii martie, care coincide cu opririle din sectorul transporturilor.

Mai multe informații Date de afiliere la Se Securitate socială – aprilie 963 Consultarea bazelor de date – Trezoreria Generală a Asigurărilor Sociale Unul din două contracte semnate în aprilie este permanent, într-o lună în cu care șomajul scade cu 77.244 persoane 040522 Sursa: Guvernul Span iei – 2022 Afilierea la Securitatea Socială crește cu 43.100 persoane în aprilie 2022