Campania Călătorii în siguranță este dezvoltată, în principal, în dimensiunea sa digitală și este difuzată pe rețelele de socializare ale Ministerului și în întreaga rețea de Ambasade și Consulate.

Ministrul Afacerilor Externe, Uniunii Europene și Cooperării, José Manuel Albares, participă direct la campanie printr-un videoclip în care reamintește importanța ca, după trei ani în care spaniolii au suferit restricții de a călători în străinătate, „călătoresc informați și în siguranță”.

În acel videoclip, Albares îi invită pe călători să se consulte, înainte de a-și porni călătoria. , recomandările pe care Ministerul le revizuiește periodic și, dacă este cazul, merg la oficiile consulare pe care le avem pe cele cinci continente, „care ne oferă suport și deservire a 24 ore în cazul oricărei urgențe care ar putea apărea în timp ce suntem plecați de acasă”, potrivit ministrului.

Obiectivul acestei campanii este de a conștientiza o serie de îndrumări necesare înainte de a călători în străinătate, precum și despre cerințele care pot exista în situația actuală de valabilitate a pandemia. Aceste recomandări de călătorie oferă toate informațiile utile legate de cerințele de sănătate (cum ar fi necesitatea prezentării cardului de vaccinare sau PCR/antigene, carantine, printre altele), precum și date relevante privind documentația necesară (pașapoarte și vize), condiții de securitate , pericole și avertismente.Odată plecați în străinătate, toți cetățenii spanioli au dreptul de a utiliza serviciile oferite de oficiul lor consular corespunzător în cadrul competențelor sale: o urgență telefon disponibil la 24 orele din zi, atenție de urgență pentru a emite salva-conduite și pașapoarte provizorii, asistență pentru victimele violenței de gen și protecție consulară în general.

Campania face apel și la responsabilitatea călătorilor, cărora li se reamintește că, odată plecați în străinătate, toți cetățenii spanioli sunt supuși reglementărilor țării în care se află, deci cele ale să fie respectat în orice caz. În acest sens, ambasadele și consulatele se confruntă cu o limită pe care nu o pot trece, deși vor oferi întotdeauna protecție și asistență în cadrul competențelor lor.

Mai multe informații Site-ul web al Ministerului Afacerilor Externe, Uniunii Europene și Cooperării: Călătorii recomandări Sursa: Guvernul Spaniei – Exteriores lanseaza campania ‘Travel Safely’ a 2022 pentru spaniolii care se mută în străinătate