Protocolul de legalitate al Ministerului de Interne-Asociația Națională a Constructorilor de Construcții (Ance) devine operativ și în Como. Acordul a fost semnat, ieri, în sediul clădirii guvernului teritorial, de către prefectul Andrea Polichetti și președintele asociației locale Francesco Molteni.

În cadrul întâlnirii cu presa, a fost prezentat conținutul documentului. . Obiectivul fundamental este consolidarea strategiilor de prevenire a tentativelor de infiltrare criminală în sectorul construcțiilor, reducerea riscurilor de poluare a pieței economiei legale din sectorul construcțiilor și protejarea firmelor sănătoase implicate în procesul de redresare economică a țării.

Printre cele mai semnificative aspecte ale acordului, atribuirea unui rol central asociațiilor teritoriale din Ance care vor fi abilitate să verifice profilul anti-mafia al partenerilor comerciali ai companiilor asociate, implicate în întreg lanțul de construcții… Aceștia vor avea acces direct la consultarea bazei de date naționale unice de documentare anti-mafia (Bdna).

„Cooperarea cu întreprinderile în lupta împotriva infiltrațiilor criminale – a declarat Polichetti – folosește acum un în plus, instrument important care vizează protejarea provinciei de scopurile celor care intenționează să obțină profit prin operațiuni ilegale, poluând sectoare strategice precum construcțiile. Datorită acordului, antreprenorii vor putea conta pe o plasă de siguranță care le permite să recunoască și să contracareze aceste riscuri”.

#O placere sa te cunosc. Evaluați acest site Piazza del Viminale, 1 – Roma

Centrală telefonică (+ 39) . 4651

Sursa: Acord la Como pentru o rețea de protecție a afacerilor împotriva mafiei