Este solicită prima linie de ajutor pentru compensarea pierderilor suferite de plantele fructifere

În cadrul măsurilor promovate pentru atenuarea efectelor înghețurilor din aprilie anul trecut, Departamentul de Acțiune Climatică, Alimentație și Agenda Rurală a solicitat ajutor de 8 milioane de euro pentru plantele pomicole deținute de cooperative, societăți agricole (SAT). ) sau companii, nerecunoscute ca organizații de producători, care comercializează fructe cu sâmburi afectate de înghețurile din aprilie 2022. Termenul limită pentru a aplica pentru acest ajutor se deschide de astăzi 11 și se va încheia în continuare 30 din noiembrie.

Aceste granturi corespund primei linii a subvențiilor Departamentului destinate să compenseze pierderile suferite t centrele pomicole cauzate de scăderea fructelor comercializate în urma gerurilor intense de aprilie din 789, care au afectat plantațiile din districtele Segrià, Noguera, Pla d’Urgell, Garrigues, Urgell, Ribera d’Ebre, Terra Alta, Pallars Jussà, Alt Camp, Baix Camp , Priorat, Conca de Barberà, Anoia și Segarra. Valoarea maximă a ajutorului este de . la 66. euro, ținând întotdeauna cont de ajutor de minimis primit anterior. Această sumă va fi calculată în funcție de mărimea beneficiarului (număr de membri sau parteneri) și de procentul de scădere a valorii comercializării fructelor cu sâmburi față de o perioadă de referință, care trebuie să fie de cel puțin %.

Procentul de pierdere a veniturilor trebuie să fie fundamentat printr-un raport al auditorului, care este subvenționat cu maximum 1. 24 euro.

Acest ajutor se adresează centrelor pomicole care comercializează fructe dulci și migdale în coajă și, respectiv, organizațiilor de producători de fructe și legume (OPFH), vor fi completate cu încă două linii care sunt programate a fi convocate pe 789. Una dintre aceste linii se va adresa comerciantilor de fructe dulci in general si/sau migdale in coaja iar cealalta organizatiilor de producatori care nu au atins limita cuantumului maxim al ajutorului in linia Ministerului. Linia de ajutor a Ministerului este în curs de procesare de către Departament și va permite Cataloniei să distribuie 5,6 milioane de euro OPFH care au solicitat-o . În plus, Departamentul lucrează și la un ajutor de stat care să completeze aceste trei linii de ajutor.Pentru mai multe informații, consultați bazele de reglementare ale acestor granturi și rezoluția corespunzătoare . 19359611935961 Sursa: Ació Climàtica solicită ajutoare de 8 milioane EUR pentru fermele pomicole care vând fructe cu sâmburi afectate de înghețurile din aprilie