Protecția Civilă a Generalitati a activat Planul PROCICAT pentru situații de urgență în transportul de călători (FERROCAT) în Alertă pentru accidentul unui tren de călători cu un vehicul căzut pe șine. Șoferul vehiculului, deși rănit, a reușit să iasă din mașină înainte de impactul cu trenul.

Pompierii Generalitati au activat doua echipaje si l-au evacuat pe soferul, care se afla deja in afara autovehiculului, si l-au dus la ambulanta.

În acest incident, Sistemul Medical de Urgență SEM a activat 3 unități terestre care l-au îngrijit pe șoferul mașinii și l-au transferat în stare mai puțin gravă la Spitalul Sant Joan de Reus.

Adif a raportat că trenul transporta 25 de persoane și că toate au fost nevătămate. La rândul său, Rodalies-Renfe a activat autobuze și a colectat pasagerii din trenul afectat și i-a distribuit între Tarragona și Reus.

În urma accidentului, circulația trenurilor pe liniile R14 și R15 ale Rodalies între Tarragona și Reus a trebuit să fie oprită în timp ce trenul afectat a fost scos. În acest moment, circulația trenurilor a fost restabilită pe o singură cale, cu mișcare lentă.

În rezolvarea acestui accident au fost activate și patru patrule ale Mossos d’Esquadra, precum și membri ai Poliției Locale Reus.

sursă: A fost activată alerta Planului FERROCAT pentru accidentul dintre un tren și un vehicul căzut pe șine în Reus