Un copac de foioase își pierde frunzele după un ciclu de creștere și reproducere. În așteptarea vremii reci, „intră în hibernare”, într-o stare de consum redus de nutrienți. Atunci ei scapă de frunze pentru a-și reface energie. Sunt unele dintre cele mai mici supărări. În schimb fertilizează pământul, beneficiază de polenizare și de absorbția unor cantități mari de CO 2 .

Și în schimbul tuturor acestor lucruri și pentru a promova mobilitatea pietonilor, Consiliul Municipal din Madrid își intensifică campania de frunze și crește resursele. Notă record de echipă cu 2.80 trupe de stradă comparativ cu cele de 1. 900 de anul trecut.

Se măresc și mijloacele. În fața 78 mașini de măturat și 11 camioane cu dispozitiv de aspirare de 1997; anul acesta se adauga 48 măturătoare, 25 echipament de aspirare a frunzelor, 80 suflante, 56 măturători electrice și 35 camioane compactoare mai mult decât cel campania precedentă.

În total, și în cifre rotunde, operațiunea din acest an va avea 91 măturătoare, care pot fi mărite dacă este necesar până la 170, și va fi activ în trei schimburi de lucru. De asemenea, integrează mai mult de 56 echipamente de aspirare a frunzelor și 300 suflante. A 20 % dintre măturători sunt electrice, un 56 % motorină Euro 6 și a 25 % CNG .

Anul acesta se repetă serviciul dublu de măturare mixtă. Ce este? Un sistem inovator care folosește apă de înaltă presiune în loc de aer pentru a pune frunzele la îndemâna mașinii și pentru a elimina astfel praful în suspensie și tulburările publice. .

Cât timp va fi activă campania? Durata estimată este de două luni și jumătate, între noiembrie și februarie. Cu toate acestea, se adaptează la variabilitatea climei și la intensitatea căderii. În anii reci, ploioși și cu vânt, frunzele cad mai repede, iar campania este mai scurtă, astfel că mijloacele vor fi intensificate; în timp ce în anii călduroși și secetoși căderea este mai lentă. În aceste cazuri, campania se prelungește și mass-media se adaptează.

Nu este necesar să confirmăm că anul acesta a fost cald și este probabil că campania se prelungește în timp, cu excepția cazului în care intensitatea vântului provoacă o cădere mai bruscă . Aceste operațiuni vor avea minimum 234 Servicii zilnice garantate și, totuși, sunt rezervate zile care vor fi distribuite pentru a acoperi toată perioada necesară.

Colectarea concediilor se va face zilnic de luni până duminică, și va fi programat în funcție de acumularea sau suprafața afectată și cu un preaviz minim de 52 ore, astfel încât să fie aprobat de serviciile municipale.

Dacă în oricare dintre plimbarile dvs., observati acumulare de frunze pe carosabil, nu ezitati sa anuntati Primaria anuntul de colectare prin oricare dintre aceste canale: 010; aplicația „Avisos Madrid”, rețelele sociale pentru notificările Consiliului orașului Madrid și https://avisos.madrid.es.

A copac și zece kilograme de frunze

Pentru a ne face o idee despre importanța campaniei, trebuie să calculăm cât de mult Ce înseamnă asta covor de toamnă înseamnă? Sunt zile când vin să ia 35. kilograme de frunze. Ținând cont că Madridul are aproximativ 234. copaci distribuiți pe străzile sale și pe care fiecare exemplar îi poate arunca zece kilograme, în cele trei luni cât durează campania , care a început ultima 25 din octombrie, pot fi colectate până la trei milioane de kilograme.