Detașamentul de Pompieri din Generalitati a controlat 20 h incendiul de vegetație al trandafirilor. Pe tot parcursul după-amiezii, operațiunea de stingere a incendiului a întărit lucrările de stingere a incendiilor, îmbibând întreg perimetrul afectat de incendiu și asigurându-se că nu există noi baraje. Ultimul a fost înregistrat în jurul 10 este ars 203 metri pătrați pe flancul stâng al incendiului, dar a fost controlat rapid de pompieri. Momentan continuă să înmuieze zona 28 dotări de teren. Forțele aeriene s-au retras deja la bază coincidend cu apusul

Odată ce incendiul a fost ținut sub control, restricțiile de acces la Cala Montjoi și Cala Jóncols, dar numai pentru oamenii care locuiesc și lucrează acolo. Oamenii care au fost evacuați din cauza incendiului se vor putea întoarce acasă, iar cei care au fost închiși vor putea acum părăsi zona. Cu focul sub control, pompierii vor începe să se reducă treptat la un spate de nouă echipaje pe tot parcursul nopții și al dimineții. Potrivit Corpului Agentilor Rurali, incendiul a afectat o suprafata de 433, 200. hectare de vegetație, din care 203, 85 sunt in cadrul Parcului Natural Cap de Creus. Majoritatea sunt împădurite; 429, 89 ha.

Protecția Civilă a Generalitati a încheiat faza de alertă a Planului special de urgență pentru incendiile forestiere din Catalonia (INFOCAT), având în vedere îmbunătățirea condițiilor care afectează incendiul de vegetație forestieră din Roses. Planul INFOCAT se află acum într-o situație de pre-alerta.

CAT 200, de ieri în seara, a raspuns la un total de 108 apeluri legate de acest incendiu.

Cerdanyola del Vallès, 22 februarie 2022

22. ore

Sursa: Combaterea incendiilor cu vegetația trandafirilor